Інформаційні війни: Трамп визнав, що американці «хакнули» російську «ботоферму»

12.07.2020 14:15   -

Під час інтерв’ю президентської адміністрації США на цьому тижні президент Трамп вперше визнав, що в 2018 році він дозволив приховану кібератаку проти російського Агентства Інтернет-досліджень, «ботоферми», в Санкт-Петербурзі, яка очолила втручання Росії в президентські вибори 2016 року і робила те саме на проміжних виборах 2018 року. Про це повідомляє The Washington Post.

На запитання, чи була здійснена атака, Трамп відповів: “Вірно“.

Трамп заявив, що в 2016 році президент Барак Обама «до виборів знав, що Росія грає на цьому. Або, йому сказали. Так було чи ні, хто знає? Але він нічого не сказав“.

Також президент США додав, що вражаючи кібер-можливості РФ, він і його уряд діяв на основі даних розвідки, які йому надавали щодо втручання Росії у вибори в США.

Дивіться, ми зупинили це!“, – сказав американський президент.

Російські хакери атакували сайти компаній Burisma і "Квартал 95 ...

Не виключено, що мали місце й інші атаки американських спецслужб на інформаційні ресурси Росії, що відома своїми впливами на полі інформаційних війн і, як твердить американська розвідка, неодноразово втручалася в політичні процеси навіть в США.

Зокрема, нещодавно стало відомо, що інтернет-ресурси, які мають відношення до російського ГРУ, здійснили хакерську атаку на сервери Бундестагу у 2015 році. Наразі у німецької розвідки з’явились докази причетності росіян до тих подій і уряд Німеччини уже почав вживати санкції.

Федеральна прокуратура ФРН 5 травня видала ордер на арешт громадянина РФ Дмитра Бадіна, який «в якості члена хакерської групи АРТ28 імовірно керував кібератакою на німецький Бундестаг у квітні-травні 2015 року», – йдеться у повідомленні DW.