Ігор Коломойський не збиратиме у ВР власної фракції

29.09.2014 10:23   -
Автор:

Голова Дніпропетровської області, бізнесмен Ігор Коломойський не планує створювати у новообраній Верховній Раді групи або фракції з числа своїх представників.
За словами чиновника, він має намір продовжити роботу на посту керівника регіону.
«Я не планую створювати у Верховній Раді ніяких фракцій і груп впливу. Я державний чиновник. Петро Олексійович Порошенко сказав, що має намір залишати мене на цій посаді і не планує мене звільняти. Ми діємо в рамках того виборчого процесу, до якого ми звикли. Тому повторюся: ніякі групи і фракції в Верховній Раді я збирати не має наміру», – сказав він.
Губернатор також повідомив, чому не має наміру йти на вибори і переводити свою роботу в політичну площину.
«Я є головою Дніпропетровської облдержадміністрації, у мене є безпосередні керівники – Адміністрація Президента і Кабінет Міністрів. Якщо ми говоримо про те, що ми міняємо країну, хочемо очистити її, то, я вважаю, цей процес необхідно починати з самого себе. Я можу зареєструвати партію, знайти однодумців, піти у виборчий процес і отримати 5% голосів. Питання: а навіщо? Якщо я проти політики Президента, то я повинен написати заяву про звільнення і йти у вільне політичне плавання. Якщо ні, то навіщо мені створювати якісь окремі політичні проекти? Якщо на всякий випадок, то я так не звик. Якщо ми хочемо бути чесними, то починати потрібно з себе. А якщо починати з себе, то не потрібно йти в політичні проекти і займатися політикою, перебуваючи на своїй посаді», – сказав Ігор Коломойський.
Водночас, експерти говорять про існування певної “квоти Коломойського” і вказують на наявність в округах кандидатів, які у той чи інший спосіб пов’язані з очільником Дніпропетровщини. При цьому, висунуті вони як від партій, так і шляхом самовисування.
Нагадаємо, що обидва заступники Ігоря Коломойського беруть участь у позачергових виборах у народні депутати, Борис Філатов зареєстрований на 27 окрузі як самовисуванець, у складі партії «Україна майбутнього» про свою кандидатуру в нардепи оголосив Святослав Олійник.