Європа потерпає від шторму “Алекс”. Повені, рекордні опади, зруйновані мости та будинки

06.10.2020 09:32   -

Сім тіл було знайдено в регіоні, що пролягає між французько-італійським кордоном поблизу Ніцци після того, як проливні дощі занесли будинки та дороги, заявили представники обох країн.

П’ять тіл були виявлені в неділю на північному заході Італії, в тому числі чотири вимиті на березі між містами Вентімілья і Санто-Стефано-аль-Маре, недалеко від французького кордону. Частина трупів могла бути винесена з узбережжя з Франції .

Французькі пожежники заявили, що ще 21 особа зникла безвісти, 8 з них – прямий результат шторму.

Чиновники в регіоні П’ємонт повідомили про рекордні 630 мм (24,8 дюйма) дощу лише за 24 години в Самбугетто, недалеко від Швейцарії – більше половини середньорічної кількості опадів.

Францию и Италию накрыл мощный шторм Алекс: есть жертвы, десятки человек  пропали без вести. Фото и видео

У Лімоне-П’ємонті триповерховий будинок був знесений з фундаменту та увійшов у річку. У сусідньому селі Танаро повені знищили місцеве кладовище, змітаючи десятки трун.

У Франції майже 1000 пожежних були призвані в Приморські Альпи для пошуку зниклих та відновлення зв’язку. Більше двох десятків початкових та середніх шкіл в районі закриті до подальшого повідомлення, повідомила місцева влада.

До 500 мм дощу випало менш ніж за 10 годин, що не спостерігалося з моменту початку записів, заявив у суботу прем’єр-міністр Франції Жан Кастекс.

Вісім людей загинули, а шість тіл винесло на берег, коли шторм ударив по Великобританії, Франції та Італії, спричиняючи руйнівні повені.

Шторм залишив за собою розлив річок та потоки бруду, коли шторм “Алекс” вдарив по Європі на вихідних.