ЄС фінансово допоможе українцям, постраждалим від війни з РФ

28.05.2021 07:24   -

Європейський Союз виділив Україні 25,4 млн євро на допомогу мешканцям, які постраждали від війни з РФ, – повідомляє представництво Євросоюзу в Україні.

“Ми оголосили про нову допомогу €25,4 млн на допомогу людям, постраждалим від конфлікту. Ми також підтримуємо Україну в боротьбі з COVID-19”, – написала глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Twitter 27 травня.

Згідно з заявою на сайті Єврокомісії, від початку війни на Донбасі загальний обсяг гуманітарної допомоги ЄС сягнув 190 млн євро.

Янез Ленарчич, єврокомісар з антикризового управління, зазначив: «Конфлікт на сході України й надалі спричиняє важкі наслідки для цивільного населення, водночас увага ЗМІ та міжнародного співтовариства згасає. ЄС продовжує реагувати на забезпечення гуманітарних потреб по обидва боки лінії розмежування. Хоча ми продовжуємо допомагати тим, які переважно страждають мовчки, слід шукати сталих рішень для забезпечення миру і стабільності».

Заявлене сьогодні фінансування допоможе людям, постраждалим від наслідків конфлікту, отримати доступ до медичних послуг, зокрема підвищення рівня готовності та реагування на пандемію COVID-19, а також до послуг з отримання захисту, зокрема юридичної підтримки.

Зокрема, надана допомога дасть змогу відремонтувати пошкоджені будинки, школи й лікарні, а також забезпечить найбільш вразливих осіб засобами для задоволення базових потреб і доступ до питної води й освіти в умовах надзвичайних ситуацій, вважають у Єврокомісії.

Пріоритетними будуть потреби вразливих категорій населення, таких як літні люди та особи з обмеженими можливостями.