Єрмак підігравав Трампу, коли обіцяв відкрити справи проти Байдена і Порошенка

04.05.2021 17:46   -

Про те, що очільник Офісу президента Андрій Єрмак підігрував експрезиденту США Дональду Трампу і, що це ледь не спровокувало втрату підтримки ключового міжнародного партнера України, – написав у Facebook колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

Генпрокурора Украины Рябошапку отправят в отставку уже сегодня — Арахамия —  Новости политики, Новости Украины — EADaily

Зокрема, Рябошапка нагадав, що завтра в Україну прибудуть топпосадовці США Ентоні Блінкен та Вікторія Нуланд. Ексгенпрокурор зазначив, що йому важко уявити, як Єрмак дивитиметься їм в очі.

“Андрій Єрмак “продавав” себе президентові Зеленському як провідного фахівця у відносинах зі США. Він увесь час до перемоги сьогоднішнього президента США був прихильником адміністрації Трампа, неодноразово контактував з її представниками та переконував президента Зеленського у майбутній перемозі Трампа на виборах президента США”, – заявив Рябошапка.

Він також посилався на стенограму розмови Єрмака з тодішнім адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані. Рябошапка констатував – Єрмак обіцяв організувати проведення розслідування щодо сина Джо Байдена Гантера.

“Наша команда в прокуратурі провела аудит усіх справ, які нам дістались у спадок і прокурори не встановили жодних доказів, які б могли свідчити про можливу причетність до правопорушень Гантера Байдена”, – запевнив Рябошапка.

Колишній очільник Генпрокуратури заявив, що він інформував про це президента Зеленського у відповідь на неодноразові запитання.

“Транскрипт розмови Джуліані-Єрмака може свідчити про те, що відмова нашої команди в прокуратурі підігравати одному з кандидатів на виборах у США була однією із причин моєї відставки з посади генерального прокурора”, – додав він.

Рябошапка зазначив, що підтвердженням його слів може слугувати миттєве відкриття кримінальних проваджень за фактом оприлюднення розмови Порошенка і Байдена у травні 2020 року уже новою генеральною прокуроркою. Водночас послідовність дій російського агента Деркача, який оприлюднив ці розмови, Офісу генпрокурора та публічні коментарі Зеленського можуть свідчити про узгодженість дій у реалізації цієї комбінації. 

“І роль керівника Офісу президента у цій комбінації, з огляду на опублікований транскрипт розмови Єрмака-Джуліані, ще повинні дослідити правоохоронні органи”, – резюмував Рябошапка.