Є загроза точкових ударів: Гуменюк розповіла, скільки ракетоносіїв із “Калібрами” окупанти тримають у Чорному морі

19.03.2023 12:00   -

У Чорному морі російські війська вранці 19 березня утримували дев’ять кораблів, з яких два – надводні ракетоносії. Присутність на бойовому чергуванні судів із “Калібрами” говорить про загрозу точкових ракетних ударів противника по Україні.

Загальний залп такої кількості кораблів – 16 “Калібрів “. Про це вранці в неділю, виступаючи в ефірі “Єдиних новин“, повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що російські військові кораблі тримаються у безпечному для себе районі, “вираховуючи понад 100 морських мін, щоб не бути ураженими нашою зброєю”.

За словами представниці Сил оборони, окупанти розуміють, що масовані удари з повітря по нашій країні не дають ЗС РФ того ефекту, на який вони розраховують. Тому противник може бити точково, підшукуючи іншу тактику.

Гуменюк сказала, що, як правило, загарбники активізують ракетні атаки, коли не мають успіху на землі.

Вона додала, що російські військовослужбовці, ймовірно, припиняють пошуки уламків американського дрону MQ-9 Reaper, збитого російськими Су-27 над міжнародними водами 14 березня.

“Спостерігається згортання пошукової операції, де стався повітряний інцидент, вони там дещо вишукували. Погода та глибини не сприяють продовженню цих робіт“, – сказала Гуменюк.