Як “Зооконтроль” повертає власникам домашніх улюбленців

27.03.2024 09:23   -

В Дніпрі профільне міське КП “Зооконтроль” надає велику допомогу дніпрянам – власникам домашніх улюбленців. Фахівці комунального підприємства знаходять песиків та котиків, які можуть випадково загубитися на вулицях міста, лікують, утримують та дбають про домашніх тваринок та шукають їхніх власників, аби повернути улюбленців до звичного дому.

У наш тривожний воєнний час таких випадків, коли домашні улюбленці можуть втекти та загубитися, на жаль, стає все більше. Приміром, чотирилапі друзі також дуже нервують через постійні сирени у разі обстрілів, тож можуть злякатися та побігти світ за очі….

Чипування та реєстрація улюбленця – і власника знайдуть швидко 

Визначити господаря зареєстрованого домашнього улюбленця можна за лічені хвилини, зазначають фахівці. В минулому році працівники  КП “Зооконтроль” знайшли на вулицях міста  та врятували понад 200 домашніх улюбленців – 198 собак та п’ятьох котів. У 2024 році представники комунального підприємства знайшли 29 собак та 2 котів, яким надали потрібне піклування, догляд, медичну допомогу.

Для того, щоб дізнатися, чи не знайдено саме їхнього улюбленця, власники можуть зателефонувати (067)908-89-86, зазначають в “Зооконтролі”.

Фахівці “Зооконтролю” рекомендують усім власникам тваринок: всім улюбленцям вкрай корисне чіпування та реєстрація. Це допомагає швидко визначити  власника загубленої собаки чи кота, які були знайдені. Фахівці КП “Зооконтроль” сканують знайдену тваринку, у разі, якщо в неї наявний чіп – з цього мікроскопічного носія даних можна отримати інформацію про власника та зв’язатися з ним.

– На жаль, 95 %  загублених тваринок, що потрапляють до нас, не зареєстровані і знайти власника важко”, – зазначають в “Зооконтрол”. –  Подбайте про безпеку своїх чотирилапих улюбленців, чипуйте та реєструйте їх!

Чипувати своїх домашніх улюбленців мешканці Дніпра можуть зокрема в КП “Зооконтроль” за адресою: вул.Березинська, 60, конт. тел. (067)908-89-86 або в інших ветеринарних установах, які мають необхідні можливості для чипування тварин.

Продовження на сайті “Наше Місто