Як в електротранспорті Дніпра дотримуються протиепідемічних заходів

08.10.2021 17:54   -
Автор:

Щоранку водії та кондуктори «Дніпровського електротранспорту» проходять температурний скринінг. Це відбується ще на прохідній безконтактним термометром. Після цього працівники прямують до медичного пункту. Там їх питають про самопочуття, ще раз вимірюють температуру, тиск, тестують на алкогольне сп’яніння.

«Щодня я перевіряю усіх водіїв, які виходять на маршрути міста. Це потрібно насамперед для безпеки пасажирів. Якщо працівник має якісь відхилення від норми, наприклад, підвищення температури, ми не допускаємо його до роботи та направляємо до медичного закладу», – розповіла медсестра тролейбусного депо № 1 Наталя Клімович.

У депо працівникам «Дніпровського електротранспорту» роздають маски – водії та кондуктори забезпечені усім необхідним. Андрій Бабенко вже шість років працює водієм тролейбуса на маршруті № 6. Каже, що у масках працювати незручно, але необхідно через карантинні обмеження: «Ми завжди просимо пасажирів одягати маски. Деякі реагують з обуренням, але переважна більшість людей звикла до цих обмежень, бо розуміє, що це власна безпека».

Увесь рухомий склад двічі на день проходить санобробку: у депо після повернення з маршруту та на кінцевих зупинках при диспетчерських пунктах у міжпіковий час. Це почали робити ще у березні 2020 року.

«Оброблення салонів тролейбусів проводиться методом зрошення їхніх поверхонь дезінфекційною рідиною «Амілокс +» з використанням розпилювачів, вологого протирання поручнів, сидінь і поверхонь. Щодня дезінфекції підлягають близько 60 тролейбусів депо № 1, які працюють на 11 маршрутах міста», – розповіла перша заступниця начальника тролейбусного депо № 1 з перевезень Світлана Юзленко.

Крім того, для зменшення ризику інфікування пасажирів через контакт з поверхнями салону біля виходу з тролейбусу розміщені санітайзери. Також для забезпечення стабільної роботи міського електротранспорту працівники вакцинуються проти коронавірусної інфекції.

«Нині у місті вакциновано понад 95 % водіїв електротранспорту та більш ніж 90 % адміністративного персоналу. Що стосується автобусних перевезень – понад 85 % водіїв мають щеплення проти COVID-19», – розповів спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Іван Васючков. Фахівець додав, що вже через тиждень у Дніпрі розпочнуться рейди сумісно з представниками поліції: перевірятимуть, як пасажири дотримуються протиепідемічних заходів.