Як працює гуманітарна сфера у Дніпрі в умовах карантину

08.04.2020 19:44   -
Автор:

У період загальнодержавного карантину у Дніпрі навчання позашкілля та спортивні заходи відбуваються в дистанційному режимі. Окрім цього, дніпряни мають можливість переглянути вистави театрів міста онлайн. Усі закупівлі й організаційні заходи у гуманітарній сфері відбуваються згідно з планом.
«Управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради перенесло 20 запланованих заходів, а поки їх сторінки у соціальних мережах заповнюють тематичними майстер-класами. Окрім цього, до Великодня ми підготували велику кількість майстер-класів на пасхальну тематику», – розповіла начальниця згаданого управління Дар’я Біла.
Начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов зазначив, що в період карантину дітей навчають музики та образотворчого мистецтва онлайн.
«Дистанційно готуємо онлайн-прем’єри у міських театрах і запрошуємо дніпрян взяти участь у віртуальних екскурсіях і конкурсах. Готуємо заходи, проведення яких заплановано на другий, третій та четвертий квартал 2020 року. Карантин вніс доки незначні корективи у план загальноміських заходів. Фактично скасували лише один захід – святкування Міжнародного дня театру. 16 подій перенесли на більш сприятливий час», – розповів Євген Хорошилов.

Начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Осипов зазначив, що дитячо-юнацькі спортивні школи перейшли на нову для себе форму роботи – онлайн-тренування. Також у період карантину відбуваються щоденні онлайн-змагання з шахів.
«Було перенесено 68 змагань міського рівня – 48 з олімпійських видів спорту та 25 неолімпійських. Скасована лише традиційна естафета на 9 Травня. Окрім цього, перенесено на невизначений термін чемпіонат Європи з тріатлону та «INTERPIPE Dnipro Half Marathon». Остаточні дати проведення заходів будуть відомі після завершення карантину», – розповів Олександр Осипов.
Зазначимо, що переглянути онлайн-трансляції майстер-класів, тренувань і вистав можна на сторінках у Facebook та Instagram департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради та за хештегами #майстерклас, #моєпозашкілля, #залишайсявдома.
У рамках програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця» вже заплановано проведення великого симпозіуму режисерів, а також курс лекцій з історії культури та цикл навчальних екскурсій музеями міста.
Окрім цього, у Дніпрі проходить онлайн-змагання з призовим фондом від Школи сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Вадима Сідура «Весна на карантині» та конкурс «Легенди Дніпра — Олександр Поль» від Міського палацу дітей та юнацтва.