Як працюватиме громадський транспорт Січеславщини у зв’язку зі скороченням комендантської години

18.04.2022 18:00   -

Через скорочення комендантської години (тепер вона триватиме з 22:00 до 05:00) відсьогодні (18 квітня) громадський транспорт Дніпра працюватиме з 06:00 і до 20:00. Інтервал руху автобусних маршрутів скорочується до 8-20 хвилин.

«Щодо інтервалу руху електротранспорту та метрополітену, то він такий же, як і у довоєнний час. Загалом у нас на автобусні маршрути вийшло 60 % транспортних засобів. Під час воєнного стану у громадському транспорті діє пільговий проїзд. Ніхто його не скасовував. Тож якщо вам відмовили в пільговому проїзді, звертайтесь, будь ласка, за телефоном 056 732 12 12 або пишіть у наш телеграм-чат (https://t.me/DepTransDMR, – зазначив директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Ігор Маковцев.

Водночас на Дніпропетровщині відновили роботу ще 11 внутрішньообласних автобусних маршрутів. Також транспортне сполучення налагодили між Дніпром та усіма районами області. Відкрилися ще три автостанції – у П’ятихатках, Криничках та Кам’янському. За словами начальника управління транспорту ДніпроОВА Михайла Варакути, відтепер із Дніпра можна доїхати до сіл: Промінь, Микільське, Василівка-на-Дніпрі, Солоне. Із Кам’янського – до Теплівки та Аулів. Із Павлограда – до сіл Зелене та Кочережки через Булахівку. Із Нікополя – до Південного, із Синельникового – до Павлограда через Зайцеве.

«Наразі із Дніпра можна також доїхати до Києва, Борисполя, Одеси, Полтави, Кропивницького, Умані, Лубен, Пирятина, Канева, Вінниці, Хмельницького, Чернівців, Черкас, Тернополя, Львова. Із Кривого Рогу можна дістатися Новомиргорода, Львова, Кропивницького, Умані, Вінниці, Хмельницького, Тернополя, Одеси, Ужгорода та Мукачевого», – додав Михайло Варакута. 

Крім цього, з центрального автовокзалу Дніпра здійснюються автобусні  перевезення у міжнародному сполученні: Варшава, Люблін, Краків, Катовіце, Познань, Щецин, Вроцлав, Прага, Брно, Плзень, Дрезден, Дюссельдорф, Мюнхен, Франкфурт-на-Майні. Також додались нові напрямки: Брюссель, Антверпен, Гент та Варна. Дізнатися актуальний розклад маршрутів можна за телефонами міжнародної каси автовокзалу: 050-417-72-41, 068-176-02-75.