Як підприємства Дніпра виконують програму екологічної безпеки

19.02.2021 14:59   -

До програми «Комплексну програму екологічної безпеки та впровадження сталого розвитку м. Дніпра на 2021–2025 рр.», яку затвердили 27 січня, долучилися й промислові підприємства міста. Вони власним коштом проводитимуть екологічні заходи на своїх об’єктах. Одне з таких підприємств – «Інтерпайп НТЗ». Нова програма продовжує роботи, розпочаті у місті впродовж минулих п’яти років, – повідомляє Дніпровська міська рада.

«Міська влада контролює виконання екологічної програми. «Інтерпайп НТЗ» – одне з передових підприємств нашого міста, яке виконує екологічну програму Дніпра вже не перший рік. Протягом наступних п’яти років підприємство планує витратити на екологічні заходи близько 12 млн грн. Вони враховують усе: зменшення викидів в атмосферу, очищення стоків. До річки Дніпро не скидається близько 3 млн куб. м води саме завдяки тому, що підприємство приділяє цьому неабияку увагу», – зазначив директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Олег Семенко.

Як розповів Сергій Костенко, голова правління «Інтерпайп НТЗ», на підприємстві вдалося значно знизити викиди в атмосферу завдяки модернізації систем паро- і теплопостачання. Завод перейшов від централізованого подання пари до локальних джерел парогенерації. Тепер для технологічних потреб використовуються сучасні парогенератори, встановлені безпосередньо в цехах.

«За останні 7 років «Інтерпайп НТЗ» витратив на реалізацію екологічних проєктів близько 84 млн грн. Це дозволило на 40 % знизити рівень викидів СО2 і скоротити споживання газу на 27,5 %. Ми не плануємо на цьому зупинятися. У нас розроблена програма екологічних заходів на наступні 5 років», – зазначив Сергій Костенко.

Як відомо, «Комплексна програма екологічної безпеки та впровадження сталого розвитку м. Дніпра на 2021-2025 рр.», окрім участі підприємств, містить декілька напрямів, зокрема: застосування заходів щодо зменшення рівня забруднювання від промислових підприємств та автотранспорту, удосконалення системи екологічного моніторингу; відновлення та сприяння гідрологічного стану водойм, очищення поверхневого скиду, перебудова об’єктів «Дніпроводоканалу»; захист від підтоплень, протизсувні заходи, рекультивація земель, які постраждали від стихійних сміттєзвалищ; заходи, спрямовані на удосконалення системи поводження з відходами.