Хто зі школярів може користуватися пільгами на харчування у Дніпрі

30.08.2019 09:45   -
Автор:

Пільгове харчування у закладах загальної середньої освіти міста Дніпра.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» із посиланням на Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради.
Так, відповідно до Закону України «Про загальну середню освіту», Постанови Кабінету Міністрів України від 2-го лютого 2011 №116, 100% безкоштовно мають право харчуватися такі категорії школярів:
діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;
діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах;
учні 1-4 класів із сімей, які отримають допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».
За рішенням педагогічної ради заклад освіти може звільнити від оплати за харчування вихованців груп подовженого дня (у відсотках чисельності групи за списком): 10 — у повному обсязі, 15 — на половину вартості.
Відповідно до Програми розвитку освіти у місті Дніпро на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням міської ради від 07.09.2016 №11/13, в розмірі 100% від вартості харчування коштом місцевого бюджету забезпечуються такі категорії школярів:
учні 1-4-х класів;
учні 1-11-х класів, батьки яких є учасниками антитерористичної операції (операція об’єднаних сил);
учні 5-11-х класів із сімей, які отримують допомогу відповідно Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
діти з інвалідністю;
учні 1-11-х класів, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.
Джерело: Відкритий.