Хто рахуватиме голоси українців? Третина ЦВК вже захворіла

10.10.2020 10:45   -

Центральна виборча комісія – Central Election Commission of Ukraine повідомляє про ситуацію із захворюванням серед співпрацівників ЦВК. Вже понад третина так чи інакше вибули з процесу контролю та організації місцевих виборів, які мають відбутися 25 жовтня.

“У ЦВК підтверджено 34 випадки захворювання на коронавірус.71 із 281 працівників — зараз на лікарняному. Багато з них продовжує працювати дистанційно.”

Керівництво ЦВК запевняє, що в комісії докладають максимально зусиль із дотримання заходів безпеки, аби убезпечити колектив від поширення захворювання.

“Розуміємо серйозність ситуації і вживаємо всі можливі заходи безпеки: температурний скринінг працівників двічі на день, огляд лікарями людей, які мають підозру на хворобу чи контактували з хворими, наскрізне провітрювання та дезінфекція приміщень, мінімізація контактів тощо.”

Часто в ЗМІ лунають побоювання від учасників політичного процесу з приводу ймовірного скасування жовтневих виборів через пандемію, яка в Україні призвела до стрімкого зростання захворюваності восени, а також через падіння рейтингу моновлади “слуг”, які не хочуть зганьбитися на місцевих виборів.

Керівництво ЦВК слідом за головою українського парламенту Розумковим, який переконував українців, що вибори пройдуть «за будь-якої погоди», стверджує таке:

“Враховуючи складність виборчого процесу, наголошуємо, що продовжуємо працювати, аби забезпечити належну підготовку та проведення виборів.”

Українці сподіваються, що ніхто не скасує процес обрання місцевої влади, яка має забезпечити комфортне життя на місцях, попри непрофесіоналізм центральної влади, яка не змогла забезпечити ні економічного зростання ні створити умов для подолання пандемії.

Нагадуємо, що Дмитро Розумков, як очільник єдиного законодавчого органу Верховної Ради України, заявив:

«Перенесення місцевих виборів у моєму розумінні, як Голови Верховної Ради України, неможливе, бо законних підстав для зміни часу проведення виборів немає».

Чим ближче до виборів, тим гарячішими та насиченішими стають наші будні. Часто й вихідні.До й так складного виборчого…

Опубліковано Центральна виборча комісія – Central Election Commission of Ukraine Пʼятниця, 9 жовтня 2020 р.