Громадська рада при Дніпропетровській облраді перетворюється на ще один “ручний” орган влади

15.10.2021 17:35   -

Про небезпеку того, що Громадська рада при Дніпропетровській облраді перетвориться на ще один “ручний” орган влади, написав дніпровський активіст Дмитро Кошка.

Йдеться про те, що прийшов час обирати новий склад громадської ради, втім, жодної інформації про це було поширено. Дмитро Кошка припускає, що таке приховування публічно важливої інформації відбувається навмисно – для просування в раду “своїх” людей.

Достатньо просто не повідомити громадськість про чергові вибори, про дати прийому документів, та свормувати ручну комісію з підготовки та проведення виборів. І як наслідок виграють лише свої. Наразі черга дійшла і до обласного рівня.Каденція Громадська рада при Дніпропетровській облдержадміністрації добігає кінця, і згідно із законодавством, необхідно сформувати ініціативну групу з проведення чергових виборів. І тут вочевидь запущено сценарій захоплення Громадської Ради при ОДА...”, – пише Дмитро.

На зображенні може бути: 1 особа, волосся, борода, стоїть, костюм та верхній одяг

За словами активіста, справа в тому, що досі офіційно не було оголошено про початок формування ініціативної групи для формування нового складу ГР при Дніпропетровській облдержадміністрації; громадську раду не було повідомлено про початок формування ініціативної групи; ініціативна група для формування нового складу громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації утворена без урахування пропозицій Громадської ради при Дніпропетровській ОДА; не повідомили громадськість і про терміни прийому документів від кандидатів у Громадську Раду при Дніпропетровській ОДА.

Тому інформую всіх зацікавлених осіб, що прийом документів відбуватиметься з 18.10.2021 по 04.11.2021. Не прогавте! Громадська Рада при Дніпропетровській ОДА звернулись до Голови ОДА з приводу цих порушень. Але чи буде реакція?Адже відчувається “рука майстра”, що до ОДА прийшла команда, що чітко знає що і як робити, а законність їх не цікавить“, – підсумовує Кошка.