Госпітальєри про ДТП в Дніпропетровській області за участю бійців ДУК ПС (ВІДЕО)

15.09.2015 19:02   -
Автор:

Яна Зінкевич, начальник медичного управління та реабілітації бійців ДУК ПС, прокоментувала Громадському ТБ Дніпро заяву прес-служби Закарпатської ОДА щодо аварії, котра сталася 8 вересня в Покровському районі Дніпропетровської області. У ДТП загинули двоє бійців ВСУ і двоє бійців ДУК «Правий сектор».
«Заява Москаля — це спекуляція і маніпуляція, він не слідчий. Насправді наші там не були нетверезі, вони не є винні в аварії, тому що там за гальмівним шляхом видно, що наші рухалися по своїй смузі, і через те, що УАЗик висунувся на зустрічну смугу, вони вимушено звертали вбік. У підсумку УАЗик врізався в бік нашого автомобіля і сталося загорання. А вибух стався через те, що в УАЗику в каністрі був бензин», — розповідає Яна Зінкевич “Громадському ТБ Дніпро”.
Одразу загинули троє осіб: двоє бійців ВСУ і один боєць «Правого сектору». Поряд із місцем події були цивільні, один із них підбіг і витяг з машини бійця «Правого сектору» ще до вибуху. Його працівники МНС, котрих викликали місцеві, відвезли в селище Покровське.
Повідомлення прес-служби Закарпатської ОДА про те, що поранений був доставлений у лікарню Мечникова під вигаданим прізвищем, Зінкевич спростовує.
«У Дніпропетровськ він був доставлений за даними, які були в Покровському, там він провів три дні, потім його привезли в лікарню Мечникова і записували за тими даними, що були в Покровському. А потім мені уже подзвонили, що він помер, я почала шукати його дані, знайшла його ксерокопію паспорта, в день смерті приїхала сюди з ксерокопією паспорта і віддала її начмеду», —говорить Зінкевич.
Загиблі бійці «Правого сектору» дійсно брали участь у мукачівських подіях, Яна Зінкевич це підтверджує: «Вони брали участь у подіях в Мукачеві, я так розумію, вони були в розшуку після того. Але якщо в нас є поранені чи загиблі, я не особливо дізнаюся, хто де. Першочергово я розбираюся з їхніми пораненнями, щоб зробити все, щоб люди могли вижити».
Заява Москаля, за словами Зінкевич, могла бути зроблена для більшої дискримінації «Правого сектору».
«По-перше, всі знають його «любов» до ПС, усі конфлікти, які за цей час відбувалися між ним і організацією. І по друге, говорити, не уточнивши дані, сказати, що наша загибла людина була похована як невідомий — це брєд. При тому він навіть полінувався дізнатися, чи той похований. Він лежить тут, в морзі Мечникова, і ще місяць йому робитимуть експертизу. Приїжджали родичі, дані по загиблому були відомі через три години. Ніхто його особу не приховував, і ховати як невідомих ми своїх побратимів не будемо», — говорить Яна Зінкевич.