Голова Верховної ради України Дмитро Разумков заявив, що «Слуги народу» шантажем вимагали призначити “свого” керівника Апарату Верховної Ради

07.10.2021 12:39   -

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що фракція «Слуги народу» шантажувала його, вимагаючи призначити «потрібного» керівника Апарату парламенту, – розповів в ефірі каналу «Україна 24».

«Чому питання про керівника апарату [Верховної Ради] з’явилося, як шантаж голови Верховної Ради: «Або признач нашого, або ми тебе знімати будемо». Я на шантаж не вівся і вестися не буду. Чи я щось збрехав? Хто мені листа надіслав? Не Арахамія?» — заявив Разумков.

У відповідь перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко запитав: «Це що, шантаж?»

Також спікер парламенту запевнив, що не дасть ображати працівників Апарату, адже «люди працюють цілодобово».

«Щодо керівника Апарату — призначайте. Подивимося, як він буде працювати у вас. Але робити людей, які працюють на державну інституцію парламенту України, заручниками політичних перетягувань канатів я не дам», — обурився Разумков.

Конфлікт між «Слугою народу» і головою ВР почався після того, як Разумков направив на експертизу до Венеціанської комісії законопроєкт про деолігархізацію до його розгляду у другому читанні в Раді. У «Слузі народу» просили, щоб закон передали після його ухвалення.

Сам Разумков заявив, що у відставку не збирається, а в разі звільнення з посади він залишиться в політиці.

Голова фракції «слуг» Давид Арахамія назвав причиною звернення про відставку Разумкова «холодну регламентну війну».

5 жовтня Рада відсторонила Разумкова від ведення засідання на два пленарні дні — час розгляду питання про його відставку.