Голова Бабушкінської ТВК подала до міліції заяву про тиск (ВІДЕО)

29.10.2015 18:10   -
Автор:

Анна Старчевська, прес-офіцер міського відділу ГУ МВС в Дніпропетровській області підтвердила, що заяву про тиск невідомих осіб на голову комісії прийняли, її внесено до журналу єдиного обліку і зараз перевіряються факти.
Зранку 29 жовтня засідання Бабушкінської територіальної комісії було перерване, оскільки з’явилася інформація про усунення голови комісії Людмили Сорокіної від головування.
Як повідомив заступник голови ТВК Глєб Дмітрієв, сьогодні залишалося підрахувати протоколи по виборах до районної та міської ради.
Про це йдеться у сюжеті “Громадського ТБ Дніпро“.
«Вранці надійшла інформація від непідтверджених джерел, що голову комісії знімають прямо в день підрахунку голосів і вона нелегітимна. Офіційних документів про те, що її зняли чи замінили, у нас немає», — говорить заступник голови ТВК.
Щодо інформації про тиск на голову комісії Дмітрієв повідомив: «Я її бачив сьогодні 20 хвилин, вона прийшла і пішла. Наскільки мені відомо, якісь люди з нею вели переговори, але я не можу сказати, хто це — доброзичливці, виборці чи інші представники виборчого процесу. В нас було ОБСЄ зранку, вони зафіксували цей факт».
Член Дніпропетровської міської виборчої комісії Андрій Гусак стверджує, що міськвиборчком жодного рішення про зняття голови комісії не приймав: «Якщо в Бабушкінській ТВК відома інформація без прийняття нашого рішення — це або неправдива інформація, або, якщо надійшов якийсь документ, — то це фальсифікація виборчого документу, бо ми жодного рішення не приймали. А тільки ми маємо повноваження призначати чи достроково припиняти повноваження голови Бабушкінської районної виборчої комісії міста Дніпропетровська».
О 16:45 голова Бабушкінської ТВК Людмила Сорокіна повернулася до зали засідань і комісія поновила роботу.