Гогольfest 2021 відкрився у Маріуполі “Дорогою додому”

29.05.2021 11:23   -

В п’ятницю, 28 травня, в Маріуполі стартував міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва “StartUp Гогольfest 2021″.

Фестиваль включає у себе 5 активних локацій, одна з яких відбудеться у Нікольському районі. Аби не допустити порушень порядку на забезпечення охорони задіяні поліцейські Маріупольського районного управління поліції та підпорядкованих йому відділів, а також, військовослужбовці Національної гвардії. Загалом, це майже 100 правоохоронців. Поліцейські працюватимуть у посиленому режимі до завершення всіх заходів фестивалю.

У Маріуполі стартував GogolFest

Фестиваль триватиме до 30 травня і передбачає театральну, освітню, візуальну і нічну програми. StartUp Гогольfest 2021 охопить сучасний український театр, міжнародні перформативні резиденції в ЦСМ Готель Континенталь, експериментальна музична сцена в яхт-клубі Азовсталь, освітні зустрічі, site-specific проєкти та мистецький сквот в просторах міста.

28 травня фестиваль відкрила спецподія “Дорога додому” від режисера Влада Троїцького. Унікальний перфоманс про війну, мир і торжество життя над смертю.

“Дорога додому” є рефлексією на актуальну сьогодні тему для України, особливо Східного регіону. Проте акцентом є не тема війни і болю, а тема миру: того, що нас всіх об’єднує, що дає нам надію, спільна побудова дому і розвитку світлого майбутнього, спільних мрій та початок творення сучасної, нової міфології”, – зазначається на сторінці фестивалю у Facebook.

У Маріуполі стартував GogolFest

Спец-подія «Дорога додому» пройшла далеко від міста – на ділянці траси «Маріуполь-Донецьк», недалеко від села Касьянівка. Подія тривалістю година пройде на трасі Н20 Маріуполь — Донецьк, в ній були задіяні як маріупольські, так і актори з інших українських міст, перформери та музиканти. Зокрема, вона поєднала виступ етно-хаос гурту DakhaBrakha, металеву інсталяцію на мосту Древо життя, візуальний відео-арт, димові просторові візуальні ефекти та театрально-перформативний супровід.

До локації події та з неї глядачам буде організовано спеціальні автобуси з Маріуполя. На події буде присутня обмежена кількість людей, яка заздалегідь придбає квиток і надасть всю необхідну інформацію для дозволів і оперативного проходження блокпостів.