Херсон проводить унікальний фестиваль Dream GogolFest

05.09.2020 08:11   -

ГогольFEST – міжнародний фестиваль, який об’єднує різні мистецькі дисципліни, вперше пройде у Херсоні 4-6 вересня.

Програми: театральна, музична, освітня, візуальна, перфомативна, нічна. Всі напрямки перетинаються між собою — у цій свободі та взаємодії створюються унікальні творчі продукти на стику дисциплін, аналогів яким в Україні немає. Спеціально для Херсону створюються site-specific проекти в найхарізматичніших точках міста, розроблено унікальні архітектури сцен та схеми розміщення глядачів.

На гостей чекають З дні та 2 ночі, більше 50 митецьких подій. Почнеться фестиваль з гранд-відкриття “І корабель пливе” на Трофейному мосту. Головна музична програма розташується у готелі “Фрегат”, вистави та нова опера— у театрі ім. М.Куліша,  а також перфомативна, освітня, візуальна та нічна програми в Urban Cad.  

Карта ГогольFest 2020

Подробиці на сторінках у Facebook: Dream GogolFest та ГОГОЛЬFEST, а також в Instagram— @gogolfest_org.

Спеціальний рейс ГогольTrain з учасниками фестивалю сучасного мистецтва GogolFest DREAM ввечері 3 вересня 2020 року вирушив з Києва до Херсона.

У програмі цьогорічного фестивалю – перформативний концерт “І корабель пливе” від керівника театру “Дах”, режисера Влада Троїцького за участю гурту DakhaBrakha. Стартує фестиваль о 21:00 4 вересня. За словами організаторів, його особливість у тому, що він пройде на Трофейному мосту в Гідропарку, де побудують велику сцену в формі корабля. Звичайної сцени для глядачів не буде, а замість цього гостям фестивалю пропонують переглянути концерт з човнів. 

DakhaBrakha official site - ДахаБраха офіційний сайт - ДахаБраха

Що таке ГогольFest – це щорічний мультидисциплінарний міжнародний фестиваль сучасного мистецтва, що поєднує театр, музику, перфоманс, кіно, літературу, візуальне мистецство і освітню програму.  ГогольFest засновано у 2007 році завдяки приватній ініціативі режисера та керівника Центру сучасного мистецтва “Дах” Владислава Троїцького.  З 2007 по 2017 року ГогольFest проходив у Києві – спочатку у “Мистецькому Арсеналі”, потім на кіностудії Довженка, у приміщенні покинутого заводу на Видубичах та на ВДНГ.  У 2019 році Гогольфест пройшов у Маріуполі та у Вінниці, а у 2020 році продовжив мандрувати. Спочатку фестиваль мав відбутися навесні вперше в Одесі, втретє у Маріуполі та ще в кількох містах. Однак через карантин його перенесли на осінь – до Херсона, Фастова, Дніпра та ще одного поки неназваного міста.

6 вересня відвідувачі матимуть змогу подивитись унікальну оперу-реквієм IYOV. Вона увійшла до 20-ти найкращих сучасних опер світу за версією міжнародного журі.

Директор “ГогольFest” Максим Демський розповів, що цьогоріч однією з ключових подій фестивалю стане опера-реквієм “IYOV”. 

“Цю оперу написали українські режисери та композитори. Театральна спільнота віднесла її до десятки найкращих опер світу. Музичним відкриттям твору стало використання препарованого рояля. Завдяки нетиповим прийомам гри та використанню ударних інструментів він перетворюється на справжній симфонічний оркестр, а часом – навіть на генератор електронних звуків”, – розповів Максим Демський.

Ще одна родзинка фестивалю – перформативний концерт “І корабель пливе”. За словами організаторів, його особливість у тому, що він пройде на Трофейному мосту в Гідропарку, де побудують велику сцену в формі корабля. Звичайної сцени для глядачів не буде, а замість цього гостям фестивалю пропонують переглянути концерт з човнів. 

Куратор міжнародних зв’язків фестивалю Андрій Палатний зазначив, що “ГогольFest” – це мультидисциплінарна подія, яка поєднує в собі різні види мистецтва. У цій свободі та взаємодії створюються сучасні тренди, які неодмінно привернуть увагу гостей фестивалю. 

Ще одна ексклюзивна подія – медитативна камерна опера “Стус. Перехожий” про любов, ніжність та тендітність життя.

Закриватиме Dream ГогольFest у Херсоні концерт гуртів Vinok, Dakh Daughters та “Вагоновожатые”.

Dakh Daughters