Герої не вмирають: на Покровському напрямку загинув Герой з Кривого Рогу

12.09.2024 08:06   -

Жорстока війна забирає життя відважних синів і доньок України, що встали на її захист заради нашого мирного майбутнього. У «ТРК-Рудана» повідомили трагічну новину – на війні загинув Микола Скидан, пише «Наше Місто».

Микола Скидан воював з 2014 року, служачи у 40-му батальйоні Кривбас, а згодом у 17-й танковій бригаді. За свою відвагу він був нагороджений медаллю «За мужність». Воїн, відомий своєю хоробрістю і веселою вдачею, переніс чотири важкі поранення, але щоразу повертався на фронт. Життя відважного захисника обірвалося під Покровськом, ймовірно, від уламка снаряда чи удару з дрона.

«Він був справжнім воїном, постійно нас тренував. Якби не він, половина наших загинула б ще у Херсоні», – важко добирає слова Андрій Борода, потратим Миколи.
 
 
«Він – Людина з великої літери. Переніс 4 дуже важкі поранення. Мав травму  зі складними наслідками. Але щоразу вперто повертався на фронт. Воював з 2014-го. Був всюди: в Луганську, Донецьку, Херсоні, Авдіївці. А загинув під Покровськом. Чи 152-й прилетів чи з дрона накрило. Уламок – в серце…» – глухо говорить військовий. 


Юліана Калін, виконавча директорка БО «Благодійний фонд «39 жіноча сотня», описує Миколу як мужню і сильну людину, скелю, поряд з якою не було страшно навіть на війні.

«Він – скеля, поряд з якою було не страшно навіть на війні. Але при цьому дуже добрий і м‘який.  І принциповий. Він був НАШ  і дуже складно зараз казати про нього «був». Він – Герой, і Кривий Ріг ще не усвідомлює, кого він втратив», – каже Юліана.
Похресниця Миколи згадує його як підтримку і батька, який не розповідаючи про свої труднощі.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям та усім тим, хто колись знав захисника, справжнього патріота своєї країни, який самовіддано боронив нашу землю від російських загарбників до останнього подиху. Схиляємо голови у скорботі. Вічна пам’ять Герою.

За матеріалами Наше Місто.