Геннадій Корбан: «Дніпропетровщина нині має один з найбільших підрозділів тероборони. Думаємо, як ще розширити штат та отримати наказ на додаткові батальйони»

09.03.2022 14:29   -

Ситуація в Дніпропетровській області залишається цілком керованою — насамперед через міцну координацію місцевої та обласної влад, а також поліції і Нацгвардії. Це важливо, адже злагоджена робота нині є далеко не в усіх регіонах.

«У нас створено всі цивільні та військові штаби, які налагодили між собою співпрацю. Ми забезпечуємо армію, тероборону, військові частини необхідною логістикою — транспорт, харчування, розміщення, пальне, перевезення та інші потреби», — сказав Геннадій Корбан під час телемарафону 9 березня. Рівень самоорганізації та мобілізації звичайних людей він назвав приголомшливим, але закликав дніпрян не збиратися на мітинги, адже це заборонено у воєнний час.

Крім цього, керівник Центру тероборони Дніпра відзначив потужний внесок волонтерів, котрі допомагають залучати необхідні засоби захисту і тактичної медицини навіть з-за кордону. Нині відпрацьовано логістику на складах Польщі.

«Водночас багато маневрових автомобілів, яких потребують військові, мобілізовано в області. Багато з цим допомогли бізнесмени — власники автосалонів, банків. Та наші ресурси тут мають межі, тож ми розпочали пошук цих позицій за кордоном», — додав Геннадій Корбан. 

Також, за його словами, патріотичний настрій людей не спадає: «Дніпропетровщина нині має один з найбільших підрозділів тероборони. І ми ще додатково думаємо, як розширити штат та отримати наказ на додаткові батальйони».

  Геннадій Корбан також зауважив, що Громадська рада, яку він очолював до повномасштабного вторгнення Московщини, нині повністю «влилася» в Центр тероборони Дніпра, а багато громадських організацій, що входять до її складу, тепер допомагають з питаннями евакуації. Зокрема, хворих дітей та людей з інвалідністю.