Генератори для ОСББ/ЖБК за чверть від вартості – допомога міської влади Дніпра

06.10.2023 15:03   -

У будинках ОСББ та ЖБК у в рамках міської підготовки до осінньо-зимового періоду виконано ремонт 28 систем опалення та 96 електромереж. Багато з цих комунікацій були у критичному стані, і мешканці будинків подавали заявки на відповідні ремонти в рамках муніципальної програми співфінансування, де 25% вартості сплачується мешканцями, а 75% — міським бюджетом. Крім того, за цією програмою місто надає підтримку у вигляді генераторів та встановлення системи автоматичного включення резерву (АВР).

Один із будинків ОСББ, конкретно “Миру-3”, вже отримав генератор, і незабаром тут також буде встановлена система АВР.


«У цій 16-поверхівці за відсутності електроенергії немає ані води, ані опалення, а також можливості приготувати їжу, оскільки плити також електричні. Аби уникнути такої ситуації в опалювальний період, місто допомагає таким будинкам. Йдеться про забезпечення генераторами за програмою співфінансування. Вони необхідні передусім для роботи індивідуального теплового пункту, аби насоси подавали тепло до квартир. А ще тут незабаром встановлять систему автоматичного включення резерву. У цьому будинку є два вводи подачі електроенергії, які заживлені з різних джерел. У разі вимкнення одного, інший може працювати. Аби система автоматично обирала той ввід, де є живлення, власне, і встановлюється АВР. А відтак — мешканці не відчують дискомфорту і будуть зі світлом», — прокоментував начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець. 


Цей будинок із внутрішнім контуром опалення. Без живлення насосів у підвалі теплоносій звідти не подається до квартир. «Ми вдячні міській владі за допомогу у придбанні генератора. Звісно, сподіваємося на краще – що не буде відключень електроенергії. Але потрібно бути готовими до різних ситуацій. Без електрики наш будинок – це просто бетонні плити. Дуже добре, що є така міська програма співфінансування, яка допомагає будинкам ОСББ/ЖБК в аварійних ремонтах, оснащенні. Раніше за програмою вже замінили труби холодного водопостачання та зробили вхідну групу у будинку. Вдячні за це!» – додала голова ОСББ «Миру-3» Наталія Шумік. 


У разі, якщо багатоквартирний будинок, що належить ОСББ або ЖБК, обладнаний власною котельнею, насосною станцією або індивідуальним тепловим пунктом, голова об’єднання може подати заявку до департаменту, відповідального за самоорганізацію населення, для отримання генератора. За додатковою інформацією можна звертатися за телефоном: 063-340-94-77.