Хабарництво у владі: посередника затримано, а сам депутат-“слуга” лишився на волі

16.09.2020 07:28   -

Суд обрав запобіжний захід Івану Фіщенку, якого Національне антикорупційне бюро підозрює у хабарництві та змові з народним депутатом від “Слуги народу” Олександром Юрченком. Його заарештували з можливістю внесення застави. А от для оголошення підозри нардепу від “Слуги народу” Олександру Юрченку у справі про отримання хабаря, який нібито призначався для нього, на думку Генеральної прокурорки Венедіктової, наразі немає достатніх підстав, – повідомляє bykvu

Венедиктова сказала, когда будет результат в деле Шеремета - Главком

Таке рішення щодо Фіщенка прийняла суддя Вищого антикорупційного суду.

Його взяли під варту на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 1 мільйона 552 тисяч гривень, а не 5 млн 658 грн, як просили детектив Національного антикорупційного бюро та прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури під час судового засідання.

Фіщенко просив суд відмовити в задоволенні клопотання про його арешт.

“Відмовити звичайно, тому що прокурори прослухали там якісь записи якихось людей, зробили з цього свої умовиводи, що я людина, яка в цій країні може міняти все, як хоче”, – сказав Фіщенко.

Напередодні голова фракції “Слуги народу” Давид Арахамія повідомив, що Олександр Юрченко має намір вийти з фракції до тих пір, поки не доведе свою невинуватість у справі щодо отримання хабаря його “довіреною особою”, – інформує видання.

Надаємо відео операції НАБУ з викриття угруповання, яке отримує хабарі за використання повноважень народних депутатів України(15 вер. 2020 р.), завдяки якій було затримано Івана Фіщенка.