Губернаторське крісло під Олександром Бондаренком захиталось

01.11.2020 13:16   -

Провал «зе-слуг» на місцевих виборах виявився болісним ударом по самовпевненості як самого Зеленського, так і його «команди» – в жодному місці партія «Слуга народу» не змогла виграти виборів і привести свого мера на посаду.

Більше того, яскраве фіаско «турбо-реформаторів» поставило питання про ефективність призначених Зеленським чиновників на місцях, адже негативна оцінка виборців, дана 25 жовтня всій «зе-команді», своєю причиною прямо має діяльність (бездіяльність) місцевих керівників.

У Дніпрі «слуги народу» змогли посісти лише третє місце після «Пропозиції» та «ОПЗЖ». А ще у 2019 році на парламентських виборах результат «зе-команди» був набагато кращим – більше 51%.

Причиною провалу на місцевих виборах стала як недолуга політика центральної влади (окрім збудованих доріг ціною здоров я нації в розпал пандемії коронавірусу похвалитись нема чим), так і непрофесіоналізм і відверта бездарність керівництва Дніпропетровської області. Губернатору Дніпропетровщини Олександру Бондаренку не просто нема чим похвалитись – пересічний городянин взагалі навряд чи зможе сказати щось про роль цього персонажа в політичному і економічному житті Дніпра та області.

Тому, логічно, що «цапом-відбувайлом» за поразку «слуг» в області можуть призначити згаданого персонажа.

Принаймні, таку інформацію оприлюднило видання «Дніпро Вечірній». Повідомляється, що в Офісі президента уже склали список кандидатів на звільнення з посад голів обласних адміністрацій. В списку – очільники Дніпропетровської, Одеської, Миколаївська, Херсонська, Харківська, Сумська, Львівська, Тернопільська, Луганська та Донецька області.

Попередньо з кожним «невдахою-губернатором» проведуть виховну бесіду із настановами, по результатам якої й буде прийматись рішення про їх відставку.

Новому очільнику області буде не легко – разом з головою облради Святославом Олійником Бондаренко встиг зіпсувати стосунки із місцевою владою Дніпра, а гучні корупційні скандали створили потужну негативну репутацію обласному керівництву загалом.