Дніпропетровщину запрошують позмагатись задля допомоги переселенцям

13.02.2015 11:58   -
Автор:

Міжнародна організація з міграції запрошує громаду Дніпропетровської області прийняти участь у конкурсі проекту «Всебічна стабілізаційна підтримка для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та постраждалого населення в Україні».
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Мета проекту: Вирішення проблем переселенців з метою нормалізації їхнього становища та інтеграції, а також просування соціальної стабілізації та зміцнення довіри в Україні
Очікувані результати проекту:
– Громади, що приймають переселеців, отримують підтримку для реалізації місцевих ініціатив стабілізації та розвитку;
– Громади у зонах повернення отримують допомогу для реалізації заходів, які підвищують рівень довіри;
Для участі у відборі громади мають заповнити анкету та у термін до 16 лютого 2015 року надіслати її на адресу організаторів (вказано нижче). До розгляду будуть прийняті лише анкети, які є повністю заповнені та надані у вказаний в оголошенні термін. Просимо уважно ознайомитися з умовами конкурсу перед надсиланням анкети.
Громади, відібрані до участі в проекті, буде залучено до наступних кроків реалізації проекту:
І. Участь у тренінгах з розвитку громади.
Західноукраїнський ресурсний центр надаватиме тренінгову підготовку з питань розвитку громад для приблизно 15 осіб (відповідні чоловіки та жінки у рівній кількості) у кожній відібраній громаді, включаючи представників місцевої влади та ВПО (ВПО мають складати принаймні 50% ініціативної групи).
Під час тренінгів увага буде приділятися аналізу проблем та потреб місцевих громад, плануванню, розробці та визначенню пріоритетів для проектів, залученню місцевих ресурсів, стратегіям та методам реалізації проектів, фандрейзингу та лобіюванню, взаємодії з місцевими урядовими структурами, лідерству, формуванню команд та.
Читайте також: 87 тис переселенців на Дніпропетровщині. Який соціальний захист вони отримали?
ІІ. Участь у конкурсі проектів, спрямованих на відновлення соціальної інфраструктури (конкурс буде оголошено окремо)
На цьому етапі передбачається створення громадської організації, до складу якої увійдуть представники ВПО та приймаючої громади. Кожна проектна заявка має бути направлена на відновлення/покращення соціальної інфраструктури. Загальний бюджет кожного проекту – 25000 євро. Необхідною передумовою для відбору проектів буде документальне підтвердження від місцевої влади щодо дольового фінансування чи надання допомоги у негрошовій формі (матеріали, товари, працівники, фахівці). Буде заохочуватись участь місцевих бізнесових структур та представників громад у проектах, а також активна участь жінок.
ІІІ. Реалізація проектів розвитку громад
Власне впровадження проекту, здійснення заходів по відновленню соціальної та громадської інфраструктури.
IV. Участь у конкурсі проектів на проведення заходів для покращення порозуміння між приймаючими громадами та ВПО(конкурс буде оголошено окремо)
Після завершення відповідних робіт попереднього етапу, переможці конкурсу організують заходи для громад, щоб громадськість краще усвідомлювала зв’язки між цими проектами та прийняттям ВПО. Цей компонент, також включатиме можливість проведення загальних заходів для покращення порозуміння між приймаючими громадами та ВПО, пом’якшуючи, таким чином, можливу напругу в громаді.
Читайте також: Передай близким: «Укрзализныця» бесплатно вывозит людей из зоны АТО
ВІДБІР ГРОМАД:
Обов’язковим є одночасне подання електронної та паперової копії заповненої анкети. Анкета має бути підписана представниками місцевої влади та представниками ініціативної групи (ВПО мають складати щонайменше 50% ініціативної групи).
Анкету можна завантажити тут
Останній термін для подання заповнених анкет в електронному вигляді – 16 лютого 2015 року.
Останній термін для подання заповнених анкет в друкованому вигляді – 19 лютого 2015 року. Термін подання анкет підтверджується датою відправлення, поштовим штемпелем або квитанцією про прийняття поштового відправлення.
Експертна зустріч із технічного відбору кандидатів – 20 лютого 2015 року Оголошення результатів – 23 лютого, 2015 року
Електронні копії анкет надсилати на e -mail: grants@zurc.org
Паперові копії анкет надсилати на:
вул. Михайлівська, 8, м. Київ 01001, Україна, з позначкою «Стабілізація громад»
Читайте також: Більше 3 місяців область не приймає переселенців на постійне проживання