Громадськість вимагає від керівництва країни припинити цькування ОДА

24.03.2015 20:41   -
Автор:

Громадські активісти, волонтери, діячі науки і культури Дніпропетровської області об’єдналися в рамках громадянської ініціативи «За мир, реформи і безпеку». Вони закликали всі патріотичні та демократичні сили України до припинення будь-якого протистояння та конфліктів між собою перед лицем спільних загроз та спільного ворога. Активісти направили Президенту України Петру Порошенку, Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку, Голові Верховної Ради України Володимиру Гройсману офіційне звернення з вимогою використати всі важелі адміністративного та політичного впливу для припинення цькування команди українських патріотів, які очолюють Дніпропетровську обласну державну адміністрацію.
Про це йдеться у відкритому листі до керівництва держави, оприлюдненому сьогодні на зборах громадських активістів у Дніпропетровську, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
Учасники зібрання, зокрема, наголошують, що у нинішній ситуації брудна інформаційна кампанія, яка проводиться низкою чиновників і народних депутатів, грає на користь ворогові і створює умови для проникнення так званого «русского мира» на територію Дніпропетровської області.
«Ми закликаємо керівників держави, політиків і громадських діячів припинити штучне протистояння, вигідне лише ворогам України, по яку б сторону кордону вони не знаходилися. Ми вистояли в найжорстокішому протистоянні з агресором, вистоїмо і в боротьбі з внутрішніми загрозами. Дніпропетровськ був, є і буде невід’ємною частиною єдиної, незалежної і вільної країни», – йдеться у зверненні.
Учасники зібрання також ухвалили резолюцію, у якій заявили про рішучу підтримку патріотичної команди Дніпропетровської обласної державної адміністрації, зусилля якої спрямовані на допомогу Збройним силам України, боротьбу із російською агресією, забезпечення життєдіяльності нашої області як форпосту боротьби за єдність та незалежність України.
Громадські активісти, волонтери, діячі науки і культури, що приєдналися до ініціативи, наголошують, що саме призначення Ігоря Коломойського в березні 2014 року виключило саму можливість повторення на Дніпропетровщині сценарію «ДНР» і «ЛНР». Саме завдяки діям цієї команди було ліквідовано антиукраїнське підпілля, припинено діяльність диверсантів, зведені блок-пости і створена система територіальної оборони.
«Для нас очевидно: сьогодні альтернативної команди, яка зможе реально протистояти агресору і його «п’ятій колоні», на Дніпропетровщині не існує. А падіння Дніпра буде означати падіння України», – йдеться у зверненні.
У резолюції вони закликають мешканців області не проводити жодних «віче» чи акцій протесту, а натомість прийти на мітинг єдності.
«Закликаємо всіх небайдужих громадян області прийти на громадську акцію за єдність України та на підтримку патріотичної команди ДніпрОДА у суботу, 28 березня, j 14.00 на площу Героїв Майдану у Дніпропетровську», – йдеться у резолюції.
Активісти повідомили, що мітинг супроводжуватиметься концертом.