Громадські організації допоможуть бійцям АТО та їх сім’ям долати бюрократичні перепони

10.06.2015 17:59   -
Автор:

В містах та районах Дніпропетровщини демобілізовані бійці АТО вже створили 4 громадські організації, ще близько 15 з’являться найближчим часом. Вони займатимуться проблемами соціального та медичного захисту військовослужбовців, їх сімей, наданням їм психологічної та правової підтримки тощо. Всебічну допомогу таким неполітичним об’єднанням надає голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.
Про це повідомив радник очільника області Вячеслав Плахута, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
Вячеслав Плахута наголосив, що мета громадських організацій – надавати всю необхідну допомогу демобілізованим, сім’ям загиблих і поранених без бюрократичних перепон. У цьому питанні активісти отримали підтримку і розуміння від Дніпропетровської облдержадміністрації.
«Демобілізовані потребують підтримки громадських діячів, волонтерів та влади. Ми хочемо, щоб захисникам України не потрібно було стукати в кожні двері і відстоювати черги для вирішення якихось питань. Тому сьогодні демобілізовані бійці об’єднуються в громадські організації, щоб відстоювати свої інтереси і допомагати в адаптації військовослужбовців у мирному житті», – розповів радник голови ОДА.
Він наголосив, що нові громадські організації будуть неполітичними. «Вже створюються такі громадські організації, які просувають чиїсь політичні інтереси. Але вони проіснують максимум до виборів, а довіру народу буде підірвано. Ми вважаємо, що громадські об’єднання учасників АТО мають бути поза політикою», – сказав Вячеслав Плахута.
У перспективі ці громадські організації планується об’єднати в єдину Асоціацію.