Громадське обговорення по пам’ятнику Небесній сотні призначили на будній день

11.12.2015 14:14   -
Автор:

Громадськість обиратиме один із двох варіантів пам’ятного знаку, з відібраних фаховою комісією.
Про це стало відомо в ході прес-конференції за участі авторів робіт-перможців та членів конкурсної комісії, передає Depо.Дніпро.
Конкурсна комісія у складі архітекторів, скульпторів, громадських активістів обрала дві роботи з-поміж 14. Оскільки роботи дуже різні, то право остаточного вибору віддали громаді Дніпропетровська.
“Учасники Революції Гідності боролися за правову державу і демократичні перетворення в нашому суспільстві. Тому, напевно, місія жюрі вичерпана. Я внесла таку пропозицію, щоби врешті-решт переможців визначало місто”, – зазначила активістка і член комісії Людмила Кострюкова.
Обговорення двох проектів відбудеться в череду 16 грудня о 17:00 в Будинку Архітектора. Дедлайн визначення переможця, як і механізм, жюрі не має. Швидкі і прості рішення вже дали місту не найкращі скульптурні елементи, вважає голова жюрі голова обласної Спілки архітекторів Андрій Шковира.
“Важкий процес дозволяє сподіватися на сприятливий результат, аби місто отримало достойний пам’ятний знак. Ви як жителі міста бачите, що ми не балувані новаціями. Останні роки все, що у нас виникало, скажімо, не надто виразні об’єкти”, – зазначив Андрій Шковира.
Нагадаємо, у конкупсі відібрані роботи скульптора Юрія Щедрова та архітектора Олександра Рябоконя.
Щедров запропонував увічнити пам’ять героїв Майдану в 7-метровій зграї з сотні птахів.
Громадське обговорення по пам'ятнику Небесній сотні призначили на будній день - фото 1
Рябокінь – знаком із силуетами реальних учасників Революції Гідності та перспективою на європейський Дніпропетровськ у контурах карти України. Планується, що у пам’ятні дати монумент буде підсвічений та озвучений розповіддю про Майдан та справжніми записами з нього.
Громадське обговорення по пам'ятнику Небесній сотні призначили на будній день - фото 2