Громадська рада з люстрації розпочала роботу при Мінюсті

13.11.2014 17:22   -
Автор:

Мін’юст затвердив і опублікував у своєму віснику Положення про Громадську раду з люстрації, перше засідання якої відбулося 12 листопада. Відповідно до Положення Рада має налічувати 12 членів, при чому рішення про виключення та включення людей до Ради, а також призначення представників в регіонах надалі прийматиме повним консенсусом сама Рада.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
На вчорашньому засіданні до Ради було включено Севгіль Мусаєву з “Української правди”. Після проходження процедури люстрації вона стане повноправним членом Ради.
Наразі до Ради входять: Максим Опанасенко, Сергій Іванов, Денис Бігус, Анна Бабінець, Марія Землянська, Дмитро Гнап, Людмила Козловська, Карл Волох, Наталія Седлецька, Максим Маньковький. Єгор Соболєв входитиме до складу
Ради до моменту набуття повноважень народного депутата, після чого буде присутнім на кожному засіданні з правом дорадчого голосу.
Для уникнення узурпації влади Рада не обиратиме постійного Голови, натомість визначатиме головуючого на кожному засіданні. Засідання відбуватимуться кожного понеділка. Кожен член Ради візьме під контроль державні відомства за конкретним напрямком, які перевіряються відповідно до закону.