Громадам регіону пропонують долучитися до конкурсу з оновлення медзакладів

29.11.2019 11:15   -
Автор:

Енергоефективні, комфортні, із сучасним обладнанням. Такими можуть стати медзаклади «первинки» у сільській місцевості. У яких саме територіальних громадах області – визначить конкурс субпроєктів. Його проводить Український фонд соціальних інвестицій. Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА, передає інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
«У конкурсі субпроєктів зі зміцнення центрів первинної меддопомоги в ОТГ беруть участь Дніпропетровська, Харківська, Запорізька, Донецька та Луганська області. Місцеві громади мають провести форуми. Там – вирішити, які саме ЦПМД, амбулаторії та центри здоров’я підлягають оновленню», – розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.
Визначені за результатами конкурсу центри та амбулаторії реконструюють. А ще – закуплять сучасне медобладнання, необхідне для оснащення закладів первинної ланки. Все – на умовах співфінансування. Частину коштів має вкласти громада, додали в департаменті.
Детальніше про умови участі у конкурсі та перелік документів – тут. Необхідні матеріали слід відсилати в електронній формі на адресу east@usif.ua. Дедлайн – 31 січня 2020 року. Подробиці – за телефонами: 066 592-64-62, 095 496-04-50.
Конкурс проводиться у рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. Покращення первинної медицини у сільській місцевості». Він фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччина через Німецький банк розвитку KfW.