Гройсман оголосив глобальну перевірку облгазів

07.12.2018 15:30   -
Автор:

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що планує провести глобальну перевірку облгазів-монополістів, які нараховують жителям незрозумілі борги і завищують ціну на газ.
Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на “Українську правду“.
Перед цим лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко поскаржився, що людям заднім числом нараховують борги за газ та виставляють суми в рахунках, вищі за встановленні Кабміном.
Прем’єр зазначив, що також бачив подібні повідомлення.
“Я теж бачив це у ЗМІ і стурбований, бо людям нараховують якісь химерні борги. Заявляю, платіть не більше 8,55 (грн/куб. – ред.) і тільки по лічильнику. Все інше – шахрайство. Ніяких попередніх боргів бути не може”, – заявив Гройсман.
Він додав, що ініціює глобальну перевірку місцевих облгазів за участю представників Міністерства регіонального розвитку та ЖКГ, Міністерства енергетики та Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
“Їх треба вжарить по перше число, бо монополісти вже сіли на голову і звісили ноги”, – сказав очільник уряду.
Він додав, що планує глобальну перевірку всіх облгазів, щоб “привести їх до тями”, оскільки вже занадто багато скарг на їхню роботу.