Гройсман доручив перевірити всі теплокомуненерго на предмет обґрунтованості сум у платіжках

01.07.2019 18:00   -
Автор:

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ та Державній аудиторській службі провести аудит кожного теплокомуненерго на предмет об’єктивності існуючої вартості тепла і води.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» із посиланням на «Аспекти».
«Проведіть аудит, і потім кожен чиновник нехай виходить на трибуну і каже, що у нього все обґрунтовано, що немає втрат і ніхто не виводить гроші в офшори», — сказав Гройсман.
Він нагадав, що в результаті реформи децентралізації місцеві бюджети зросли в чотири рази. Тому гроші на модернізацію є.
«Сьогодні є колосальні фінансові ресурси місцевого самоврядування. Але чомусь пішов тренд на піар — плиточку покласти, встановити фонтан. Я це підтримую. Але кому потрібен фонтан, якщо води немає! А ТКЕ тим часом написало 1800 грн за Гкал або 2000 грн, отримує надприбутки, а люди змушені платити! Причому платити не уряду, а місцевим структурам!» — акцентував прем’єр-міністр.
Гройсман підкреслив, що в рамках програми «Чесна платіжка» будуть оприлюднені всі власники ТКЕ, щоб люди знали «місцевих комунальних баронів, які наживаються на споживачах».