Володимир Гройсман звернувся із відкритим листом до Дениса Шмигаля: потрібно об’єднатись!

19.03.2020 18:40   -
Автор:

Колишній прем’єр-міністр Володимир Гройсман звернувся із відкритим листом до діючого прем’єра Шмигаля на своїй сторінці у Фейсбук.
Основною ідеєю листа-звернення є занепокоєння ситуацією навколо епідемії коронавірусу та окреслення основних дій, які має здійснити уряд.
«Звертаюсь до вас в надзвичайних обставинах, які потребують надзвичайних дій. У цю важку годину нам, українському народу, потрібно об’єднатись: суспільству треба виконувати рекомендації влади, але передусім – влада повинна служити суспільству. Пане Прем’єр-міністре, ваш Уряд стоїть перед серйозними викликами. Настав час окреслити їх чітко і конкретно», – написав Гройсман.
Володимир Гройсман пропонує Шмигалю 5 основних пунктів, які, на його думку, повинен виконати Кабінет міністрів для убезпечення українських громадян:
– забезпечити доступ до тестів на коронавірус і захисних засобів для усіх українців, незалежно від соціального і фінансового статусу
– запобігання паніці в українському суспільстві, що можливе через чесне і повне інформування громадян
– об’єднати зусилля в подоланні епідемії з країнами Євросоюзу
– підтримати фінансово тих людей, що через запровадження карантину опинилися в неоплачуваних відпустках
– підготувати програму і засоби для повернення всіх бажаючих українців з-за кордону.
«Вельмишановний пане Прем’єр-міністре Денис Шмигаль! Час на політичні суперечки та полеміки ще настане. Будь ласка, прийміть мого листа з добротою – це вияв щирої турботи за долю України», – завершив свого листа Гройсман.