Гродно гарантує конституційні права незадоволеним білорусам на свободу зборів, мітингів, вуличних походів, демонстрацій, пікетування та страйків

19.08.2020 13:25   -

Гродно+” повідомляє про те, що Гродненський міський виконавчий комітет виконує вимоги висунуті представниками об’єднаного штабу Світлани Тихоновської, профспілок підприємств м. Гродно, представників демократичної громадськості.

Створена Рада суспільної злагоди дозволила проведення заходів на пл. Леніна і пл. Радянській, при проведенні масових заходів буде забезпечено медичний, технічний та інформаційний супровід. Керівництвом управління внутрішніх справ Гродненського облвиконкому принесені публічні вибачення, а випадки заподіяння шкоди громадянам буде розглянуто, затримані за участь в несанкціонованих масових заходах громадяни звільнені.

У заяві виконкому загадано й статті Конституції Республіки Білорусь про право громадян на свободу зборів, мітингів, вуличних походів, демонстрацій, пікетування та страйків.

С депутатами, но без мэра: как прошел очередной митинг в Гродно ...

Представникам демократичної громадськості м Гродно, профспілок, політичних партій забезпечать можливість виступу в ефірі «Гродно Плюс», а всі питання, які виникають щодо досягнення миру і спокою в місті Гродно Гродненський виконавчий комітет і Гродненський міська Рада депутатів готові обговорювати в рамках Ради суспільної злагоди м.Гродно, йдеться у повідомленні.