Горять прикордонні з РФ Луганщина та Слобожанщина – “совпадєніє”?

03.09.2020 09:26   -

У Луганській області внаслідок пожеж, які виникли 2 вересня, загинула одна особа та дві особи з опіками різних ступенів тяжкості госпіталізовані. Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Зазначається, що станом на 7 год. 3 вересня ліквідовано 16 пожеж. Внаслідок пожежі загинула одна особа та дві особи з опіками різних ступенів тяжкості госпіталізовані. Вогнем знищено 13 покинутих житлових будинків.

Продовжується гасіння 6 осередків пожеж сухої трави та лісових насаджень на загальній площі 945 га в Кремінському, Новоайдарському та Станичо-Луганському районах.

Пожежі на Харківщині та Луганщині: горить 400 га лісу, знищено 8 будинків –  NizhynNEWS

Через лісову пожежу у Дворічанському районі на Харківщині закрили рух пасажирських поїздів через перегін Дворічна – Мовчанове.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

У зв’язку з наближенням вогню до колій тимчасово закрито для руху поїздів перегін Дворічна — Мовчанове. Пасажирські поїзди на цій дільниці не курсують“, – зазначив Криклій.

Він також повідомив, що в гасінні масштабної пожежі залучені два пожежні поїзди Укрзалізниці.

Як повідомлялося раніше, вдень 2 вересня на території Дворічанського району сталася масштабна лісова пожежа. Через вітер вогонь перекинувся на вулицю в селі Гороб’ївка.

Схід у вогні. Лісова пожежа на Харківщині досягла рівня надзвичайної  ситуації. Зеленський зібрав термінову нараду (доповнюється) | Відкритий ліс

Згодом рятувальники повідомили, що площа пожежі збільшилася до 400 га, з них 100 га – верхової пожежі. Пізно ввечері стало відомо, що вогнем охоплено пів тисячі га лісів, горіння відбувається навколо трьох основних осередків, а село Гороб’ївка фактично знищене.

За оперативними даними на 23 годину 2 вересня, згоріло 22 домоволодіння, понад 50 осіб евакуйовані, 33 – залишилися без житла. За словами голови ОДА Олексія Кучера, частина постраждалих від забезпечення житлом відмовилася – вони залишилися в родичів, знайомих чи друзів, усі інші розміщені на тимчасове проживання.

За фактом пожежі на Дворічанщині слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.