Google виділяє $10 млн на боротьбу з фейками про війну в Україні

06.05.2022 09:55   -

Компанія вже пожертвувала $35 млн на гуманітарні потреби України.

Компанія Google підтримує Україну та український народ у боротьбі проти московитської агресії і надала вже $55 млн допомоги.

Про це керівник підрозділу Google в регіоні Європа, Близький Схід та Африка Метью Бріттін сказав на Конференції донорів для допомоги Україні у Варшаві, повідомляє «Укрінформ».

«Ми пожертвували $35 млн напряму та на гуманітарні потреби для підтримки народу України, зокрема, і тих українців, хто рятується від війни, надавши, серед іншого, $10 млн польським організаціям, які працюють з тимчасово переміщеними особами… Вчора ми анонсували $1,5 млн гранту для Міжнародного комітету порятунку, щоб розширити доступ до важливої інформації постраждалим від війни», – повідомив Бріттін.

За його словами, Google до вже наданої допомоги додає ще $10 млн на гуманітарні потреби людей в Україні, а також $10 млн на протидію поширенню недостовірної інформації в регіоні, оскільки поширення такої інформацію в умовах війни може бути «питанням життя і смерті».

Раніше повідомляли, що донорська конференція, яка відбулась у Варшаві, має стати відправною точною для європейського плану Маршалла для України, яка потребує допомоги через війну, що провадить проти неї Московія.