Прем’єр відреагував на скандал заявою про звільнення

17.01.2020 10:08   -
Автор:

Прем’єр-міністр України написав заяву про відставку.
Про це Олексій Гончарук повідомив на своїй сторінці Фейсбук.
Причиною такого рішення, ймовірно, стали оприлюднені аудіо записи із, нібито, наради в Уряді.
«В останні дні всі ви стали свідками подій, що розгортаються навколо злитих в мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в Уряді. Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда – не поважаємо Президента, який є нашим політичним лідером. Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків вигідно, щоб так виглядало. Але це не правда», – зазначає Гончарук.
У зв’язку із тиском і діями проти нього, безпідставними звинуваченнями і спробами підриву авторитету влади, Олексій Гончарук вирішив добровільно піти у відставку:
«Я прийшов на посаду — виконувати програму Президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до Президента, я написав заяву про відставку та передав її Президенту з правом внесення в Парламент».
Картинки по запросу монобільшість в раді
Рішення Прем’єра здивувало і робить йому честь, втім, треба нагадати, що Верховна Рада має підтримати це рішення. Враховуючи більшість «Слуги народа» в парламенті і попередні заяви деяких «слуг» про те, що зараз Гончарука немає ким замінити, його перебування на посаді в найближчий час не підлягає сумніву. Загалом, такий жест може бути цілком суто акцією іміджевого характеру в умовах попередньої інформаційної атаки.
Днепр.Главное