Голова об’єднаної громади вимагав у фермера 250 тис. грн

16.07.2019 17:00   -
Автор:

В Дніпропетровській області голова об’єднаної територіальної громади (ОТГ) одержав від фермера хабар у розмірі 250 тис. грн.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “Аgropolit.com“.
Неправомірну винагороду посадовець вимагав від власника фермерського господарства за неперешкоджання у зборі врожаю.
Слідством встановлено, що в кінці червня 2019 року керівник фермерського господарства звернувся до ОТГ, щоб продовжити договір оренди земельної ділянки. Йому відмовили продовжувати договір.
Після відмови в.о. голови ОТГ розпорядився, щоб співробітники юридичного відділу підготували пакет документів, для звернення до суду та до правоохоронців, щоб вирішити спірні земельні питання.
Чиновник викликав до себе керівника фермерського господарства і сказав, що за 500 тис. грн хабаря він не буде звертатися до суду і до правоохоронців і не стане втручатися в господарську діяльність фермерського господарства. Щоб приховати корупційну діяльність чиновник зауважив, що гроші потрібно перерахувати на рахунок його благодійного фонду. Фермер перерахував на рахунок чиновника 250 тис. грн», — йдеться у повідомленні.
Голову ОТГ затримали правоохоронці. Слідчі порушили кримінальну справу, керуючись ч. 3 ст.368 ККУ (одержання неправомірної вигоди).