Гогольфест у Дніпрі. Несподівана локація в річковому порту

25.09.2020 18:38   -

Попри все міжнародний фестиваль «Dnipro GOGOL fest» відбудеться у Дніпрі.

У Дніпрі презентували програму наймасштабнішого фестивалю сучасного мистецтва. На цей раз його проведуть на трьох локаціях 3-4 жовтня з дотриманням карантинних правил.

ГогольFest – це фестиваль сучасного мистецтва, який багато років проходить у різних містах України. У Дніпрі пройде вдруге. Особливість цього фестивалю в тому, що організатори працюють із місцевим контекстом і активно залучають місцевих митців. Також події відбуваються у незвичайних локаціях – того року це була шахта недобудованого метро, цього року – річковий порт. ГогольFest відбувається у Дніпрі завдяки підтримці програми “Культурна столиця”.

Відкриття фестивалю відбудеться просто неба на баржі посеред Дніпра.

А основними майданчиками мистецьких подій стануть будівля Річпорту та Центр сучасної культури на Крутогірному узвозі.

Хедлайнерами цьогоріч будуть Шевченківські лауреати — гурт «ДахаБраха». Очікується, що до фестивальної програми долучаться не менше сотні митців.

Організатори оголосили про три основні локації фестивалю:

перша, і основна – закинутий річковий порт. Монументальна споруда, яка не використовувалася довгий час, до фестивалю оживе. Поки що ми підводимо туди комунікації – воду, електроенергію, прибираємо та всіляко освоюємо простір.

друга локація – центр сучасного мистецтва на Крутогірному спуску, 21. Колишнє приміщення губернського земства довго стояло пусткою, поки за нього не взялися творці фестивалю “Конструкція” – Андрій Палаш, Юля Овчаренко і Катя Русецька. Тепер це – ідеальне середовище для всіх форм сучасного мистецтва і одна з локацій фестивалю DniPro ГогольFest 2020.

третя локація – фестивальний причал на Січеславській набережній. Тут буде відбуватись тільки відкриття.

Зображення може містити: ‎текст «‎днпровська GOGOLFEST 2 фестивальний причал /FESTIVAL PIER рчковий вокзал /RIVER STATION DCCC A залзничний вокзал /RAILWAY STATION G готель днпропетровсык /HOTEL DNIPROPETROVSK GOGOL FEST DNI PRO D річка днпро /DNIPRO RIVER Y3B13 крутогрний, ΚруΤΟΓΙΡΙ днгпро 2-4/10/20 вул. счеславська набережна,53 проспект дмитра ворницького A 6C вул. князя ярослава мудрого центральний MICT CENTRAL BRIDGE כ площа десантникв, 2 BCI под" DNIPRO GOGOLFEST проходять згдно амурський MICT /AMUR BRIDGE вимогами моз зв'язку 3 введенням карантинних обмежень‎»‎
карта основних локацій фестивалю, аби не заблукати й скрізь встигнути