Гімном Дніпра пропонують зробити козацький марш

13.06.2018 10:00   -
Автор:

На думку голови Дніпровського міського об‘єднання всеукраїнського товариства «Просвіта» Єгора Гуськова, пісню ворога українців Кобзона треба викреслити з публічного простору міста, натомість, гімном Дніпра міг би стати один з козацьких маршів. Про це він розповів в ексклюзивному коментарі Інтернет-виданню «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
«Навіть мелодія, яка й досі лунає на вокзалі, не повинна нагадувати про цей російський музичний твір. Не маю нічого проти існування окремих для кожного міста славнів в Україні. Але мені невідомі не тільки мотиви чи слова славнів таких міст, як Лондон, Берлін чи Париж, але і факт їх існування. Тому я не засмучусь, а тільки зрадію, якщо в будівлі міської ради знищать стенд зі словами кобзонської пісні як останній речовий доказ її існування, і на цьому все завершиться”, – наголосив він.
Читайте також: Нардеп Рыбалка признался, что берет деньги у новой тещи
Те, що це пісня російською мовою, вже є достатньою підставою для того, щоб унеможливити її використання в контексті місцевого самоврядування. Новим славнем нашого міста міг би бути один з історичних похідних козацьких маршів, запропонував Єгор Гуськов.