Генпрокурор та мер Філатов оглянули незаконне будівництво в центрі Дніпра

21.07.2017 15:03   -
Автор:

21 липня у рамках робочого візиту до Дніпра Генеральний прокурор України Юрій Луценко разом із мером Борисом Філатовим відвідали будмайданчик багатоповерхівки на вул. Володимира Великого, 15Г. Відомо, що фактичними забудовниками ділянки є одіозні брати Василь та Едуард Каснери, однак оформлене будівництво на тестів одного з них. Нині у справі незаконного зведення будівлі, яку прозвали «каракатицею», відкрито кримінальне провадження.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«Понад усе вражає цинізм – тут немає жодного документа. Нині справа зрушила з мертвої точки: будівля арештована постановою Печерського райсуду за клопотанням Генпрокуратури та головного слідчого управління МВС. Недобудову передано на відповідальне зберігання міськраді Дніпра», – зазначив міський голова Борис Філатов.
Очільник міста також додав, що остаточному вирішенню долі недобудови передуватиме низка судових засідань. Борис Філатов не виключає, що у разі передачі будівлі у власність територіальної громади квартири в ній можуть виділити, зокрема, атовцям.
Генеральний прокурор України Юрій Луценко запевнив: його відомство й надалі утримуватиме арешт на несанкціоновану забудову.
Про небезпеку будівництва на вул. Володимира Великого, 15Г неодноразово застерігали в архітектурно-будівельному контролі мерії. Однак забудовники працювали без жодної проектної документації та ігнорували будь-які спроби втручання.
На сполох били й мешканці прилеглих будинків. Люди кажуть: споруда спричинила підтоплення та тріщини у фундаменті сусідньої багатоповерхівки.
Через загрозу обвалу будівлі та можливих людських жертв Дніпропетровський окружний адміністративний суд на початку липня вирішив заборонити будівництво.
Арештовану ділянку охороняють працівники Муніципальної варти мерії. Адже навіть попри увагу з боку правоохоронних органів будівництво декілька разів намагалися відновити.
За інформацією ЗМІ, «імперія» братів Каснерів поглинула близько 140 об’єктів по всій Україні. У Дніпрі під їхні незаконні дії потрапили близько 25 об’єктів.