Геннадій Корбан зустрівся з послом Німеччини

13.02.2015 19:30   -
Автор:

Геннадій Корбан провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним послом ФРН в Україні Крістофом Вайлем. Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу облдержадміністрації.
Учасники зустрічі обговорили питання подальшої співпраці Дніпропетровщини з ФРН у сфері економіки, енергетики, гуманітарної допомоги та соціальній сфері для подальшого розвитку двосторонніх відносин. Зокрема, мова йшла про ситуацію з проживанням на території області переселенців із зони АТО.
Геннадій Корбан нагадав, що у Дніпропетровській області зареєстровано близько 87 тисяч переселенців, в основному це пенсіонери – 62%, 22% – діти, інші – працездатні особи.
«Дякуємо за ту допомогу, яку надає Німеччина. Зокрема, регіон отримав модульні містечка для переселенців, які змонтовані, підключені. Вже формуються списки людей, які будуть заселятися в них. Комунальні послуги будуть частково дотаційними з бюджету області. Ми розраховуємо, що сім’я, яка проживатиме у будиночку буде платити за послуги до 500 грн на місяць», – зазначив він.
Заступник губернатора – керівник апарату ОДА запевнив посла ФРН, що будь-яка допомога, яка надходитиме від Німеччини до Дніпропетровщини, буде адресною та доходитиме безпосередньо до людей.
Крістоф Вайль наголосив, що Німеччина на боці України і намагається надавати практичну допомогу.
«Ми солідарні з Україною в політичному плані, це проявляється і в особі Генерального канцлера. І ми хочемо також надавати і практичну допомогу, яка буде йти на користь простим людям. Мені приємно чути ваші слова про те, що всі модульні будиночки підключені до систем життєзабезпечення», – сказав він.