Спортсмена з РФ, який бив лижною палкою у спину суперника, дискваліфікували разом із командою

26.01.2021 11:48   -

Російська естафетна четвірка на чолі з Олександром Большунова була дискваліфікована на етапі Кубка світу в Лахті. На фініші Олександр двічі вдарив палицею фінського суперника, котрого не вдалося обігнати, і отримав бан за неспортивну поведінку.

Мякі грамотно блокував супернику траєкторію, хоча очі на потилиці у нього відсутні, а росіянин не спромігся гідно програти і зганьбився на весь світ.

Поведінка Большунова в естафеті не вкладається ні в які рамки. Російська естафетна четвірка фінішувала третьою, сенсаційно програвши Фінляндії, і в запалі Большунов вдався до підлості. Спортсменів з РФ, власне, характеризує така неспортивна поведінка, вони або шельмують, або проявляють хамство та неповагу щодо суперників.

Після ударів палкою на трасі, Большунов в’їхав у фіна, який упав. Фінська четвірки ледь не кинулися стінка на стінку з брутальними спортсменами з РФ.

Результатів гонки довелося чекати довше, як зазвичай, – інцидент потрапив під пильний розгляд суддів. У підсумку, як і належало, Большунова дискваліфікували за неспортивну поведінку і, отже, зняли всю команду.

Большунова зняли за статтею 223 «Санкції» – точніше, пункту 223.1.1 про неспортивну поведінку.

 Большунов проявив грубу фізичну силу прямо на трасі, хоча не мав права цього робити. Він підвів себе і позбавив призових товаришів по команді – Олексія Червоткіна, Євгенія Бєлова і Дениса Спіцова. 

РФ подала протест, вимагаючи дискваліфікувати заодно і фінів, хто б сумнівався, що вони не визнають своєї безсовісної поведінки, а будуть намагатися нашкодити ще кому інде.