Сьогодні о 22:00 у першому пів фіналі Євробачення український гурт Go_A вийде на сцену із піснею «Шум»

18.05.2021 12:33   -

У Нідерландах відбулася церемонія відкриття пісенного конкурсу Євробачення-2021. Захід проходив на території круїзного термінала Cruise Terminal Rotterdam. Бірюзовою килимовою доріжкою крокували учасники пісенного конкурсу.

У центрі нідерландського Роттердама міст Еразма, який через форму та білий колір ще називають «Лебідь-міст», був вкритий фанатами Євробачення.

З прапорами, шаликами та плакатами люди з мосту вітали учасників Євробачення, які прибували на офіційну церемонію відкриття. Цьогорічний міжнародний пісенний конкурс проходитиме з 18 по 22 травня в Роттердамі.

Початок телевізійного пісенного конкурсу Євробачення став однією з ознак поступового повернення до звичного життя у Європі після понад року карантинних обмежень, які ще зберігаються у більшості країн.

Конкурс був скасований у зв’язку з пандемією 2020 року, але тепер Нідерланди проводять тиждень концертів півфіналу, які завершаться яскравим фіналом 22 травня у Роттердамі.

Представники 39 країн у Роттердамі змагаються за звання переможців, а також за право для своєї країни бути господарем конкурсу наступного року.

Україну на ньому представить гурт Go_A із піснею “Шум”. Українські виконавці беруть участь у Євробаченні з 2003 року і перемагали двічі.

Go_A за прогнозом букмекерських контор вже опинилися на 5 місці і їм пророкують місце у фіналі.

Фіналісти Євробачення – 2021-букмекери:

  • Співачка Destiny – Je Me Casse (Мальта)
  • Elena Tsagrinou з піснею El Diablo “(Кіпр)
  • Група Roop – Discoteque(Литва)
  • Go_A з піснею SHUM (Україна)

Інші прогнози від букмекерів віддають Україні 8 місце.

Сьогодні, 18 травня, у Роттердамі (Нідерланди) о 22:00 відбудеться перший півфінал 65-го міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2021». В Україні «Євробачення» транслюватимуть Суспільне мовлення та комерційний телеканал СТБ.

На сцені концертної зали Ahoy Arena за вихід у фінал змагатимуться представники 16 країн, у тому числі України. Із них 10 учасників продовжать участь у конкурсі і виступлять у фіналі, 22 травня.

Перші півфіналісти:

  1. Литва / The Roop  – Discoteque
  2. Словенія /Ана Соклич – Amen
  3. Росія / Маніжа – Russian Woman
  4. Швеція / Туссе  – Voices
  5. Австралія / Монтень  – Technicolour (Під час півфіналу покажуть запис «прямої трансляції» версії запланованого виступу, який здійснювали всі країни. Цей запис використовують у разі якщо артисти не можуть приїхати до Нідерландів через обмеження на поїздки або їм довелося потрапити на карантин під час конкурсу)
  6. Північна Македонія / Васил  – Here I Stand
  7. Ірландія / Леслі Рой – Maps
  8. Кіпр / Елена Цагріну  – El Diablo
  9. Норвегія / Tix  – Fallen Angel
  10. Хорватія / Албіна  – Tick-Tock
  11. Бельгія / Hooverphonic  – The Wrong Place
  12. Ізраїль / Еден Алене  – Set Me Free
  13. Румунія / Roxen  – Amnesia
  14. Азербайджан / Ефенді  –  Mata Hari
  15. Україна / Go_A  – Shum
  16. Мальта /Дестіні –  Je Me Casse

Гостями першого півфіналу стануть Дункан Лоуренс, який приніс Нідерландам перемогу у 2019 році, та співачка Давіна Мішель і актриса Текла Ройтен, які виступлять в інтервал-акті і представлять тему води.

О 22:00 пряма трансляція розпочнеться на «UA: Першому». Коментуватиме шоу ведучий Тімур Мірошниченко.

Перед прямою трансляцією півфіналу о 21:20 розпочнеться проєкт «Наші на Євробаченні», телеглядачі побачать ексклюзивні включення з-за лаштунків шоу на арені Ahoy перед самим півфіналом та дізнаються найсвіжіші подробиці про те, як проходить підготовка до виступу.

Конкурс транслюватиме радіо «Промінь» з ведучими Анною Заклецькою і Дмитром Захарченком.

Пісенний конкурс Євробачення також можна буде подивитися на фейсбук-сторінці «Євробачення» з коментуванням Тімура Мірошниченка.

У першому півфіналі Україна зможе голосувати за всіх учасників конкурсу, крім українського гурту Go_A. Під час прямого ефіру з’явиться інформація, на який номер надсилати смс-повідомлення. 

Другий півфінал відбудеться 20 травня, фінал – 22 травня. У фіналі Tayanna оголосить результати голосування національного журі України.