Скандал навколо відео під назвою “Як втратити все за 30 років?” Коли “1 + 1” став “г + г”…

23.01.2021 21:17   -

YouTube зняла «страйки» з українського проєкту Geek Journal, який заблокували через скарги медіахолдингу «1+1». На думку керівництва «плюсів», канал Geek Journal порушив авторське право через використання фрагментів його відеопродукції у відео “Як втратити все за 30 років? Коли 1 + 1 став г + г? СВ Шоу, Імперія кіно, Шоу довгоносиків, ТСН”.

Про розблокування Geek Journal повідомив автор і ведучий каналу Олексій Коваленко.

За словами Коваленка, він зустрівся з представниками «1+1», які висунули дві умови для зняття «страйків» — видалити всі відео, яких стосуються скарги, і публічно визнати свою неправоту. Коваленко сказав, що подумає до понеділка.

За словами ведучого, він був готовий судитися, оскільки вимоги його не влаштовували, та й відео «неможливо видалити з інтернету», бо воно є не лише на YouTube.

Однак вже всі «страйки» з каналу Geek Journal були зняті. Олексій щиро подякував усім відомим(Притула, Вітовська, Клопотенко) і невідомим захисникам свободи слова, які вступилися за них.

«Схоже, що ви їх зламали! Ви, схоже, злупали цю скалу!» — сказав Коваленко, який переконаний, що «1+1» зняли з його каналу «страйки» через тиск громадськості.

“Ви зробили неможливе! 1 + 1 зняли всі 4 (!) Зграйка з нашого основного каналу Geek Journal! Ми не впевнені, що це кінець і не радіємо заздалегідь. Однак шалений резонанс стався, це факт, і плюси не могли цього не помітити. За що низький уклін кожному!” – заявив автор каналу.

Проте ведучий Geek Journal вважає, що проблема не вирішена, і зняття «страйків» може виявитися лише «затишшям перед бурею». В майбутньому Коваленко планує не використовувати відеоряд «1+1», щоб не наражатися на нові скарги, і продовжувати критику продукції медіахолдингу.

Своєю чергою керівництво «1+1» повідомляє, що не відкликало «страйки» з Geek Journal, і конфліктні відео були видалені з YouTube.

«Скарги були надіслані у зв’язку з незаконним використанням автором контенту «1+1 media» та з єдиною метою — захисту власного контенту на будь-яких майданчиках, у тому числі в інтернеті, та дотримання культури поваги до авторського права й інтелектуальної власності», — йдеться в заяві.

На YouTube-каналі Geek Journal , який був частково заблокований через скарги “1 + 1 media”, з’явилося нове відео. Автор каналу заявив, що з них зняли всі скарги.

“Так, друзі…1+1 вкотре підтвердили свій статус і наш канал під загрозою зникнення з Ютуб назавжди.”

У відповідь група 1 + 1 media заявила на власному сайті, що не знімала скарги.

“Група 1 + 1 media повідомляє, що не відкликала скарги на відео на YouTube-каналі Geek Journal, що містять контент, авторські права на який належать холдингу. Поки ці відео, на які креатор вищезгаданого каналу не мав авторських прав, на відеохостингу відсутні, що і було метою скарг“, – йдеться у заяві. 

Geek Journal відповіли на заяву 1 + 1 media. Блогери з’ясовують, що відбувається.

“Ситуація з шампанським все ще незрозуміла! Так воно, напевно, просто саме заблоковано і саме розблокувалося! Продовжуємо стежити за ситуацією“, – заявили блогери.