Олімпійський вогонь розпочав естафету по Японії

25.03.2021 16:28   -

Факел із символом Олімпіади за 121 день пронесуть через 47 префектур Японії. Розпочався забіг із Фукусіми, – повідомляє пресслужба комітету Олімпійських ігор

У японській префектурі Фукусіма у четвер, 25 березня, стартувала естафета олімпійського вогню. Через чотири місяці після цього мають початися літні Олімпійські ігри в Токіо.

Як зазначили в  комітету Олімпійських ігор, церемонія пройшла без глядачів через карантинні обмеження.

Естафету почали учасниці жіночої збірної Японії з футболу. Першою факел з олімпійським вогнем пронесла 34-річна Азуса Івасимідзу, яка входила до складу японської збірної з футболу серед жінок, що виграла чемпіонат світу з футболу у 2011 році.

Естафета триватиме 120 днів. За цей час символ Ігор пронесуть територією всіх 47 префектур, після чого вогонь  доставлять на церемонію відкриття, яка запланована на 23 липня. У цій естафеті візьмуть участь майже 10 тисяч людей.

Президент оргкомітету Токіо-2020 Хашімото Сейко була глибоко вражена естафетою Олімпійського факела та тим фактом, що це збігається з 10-річчям Великого землетрусу у Східній Японії. Маловідомий факт полягає в тому, що батько дав їй ім’я Сейко після перегляду церемонії відкриття Олімпійських ігор в Токіо 1964 р. – символ “Олімпійського вогню” включений в ім’я Сейко.

“Я відчуваю, що все нарешті розпочато. Так сталося, що ці Ігри були відкладені і, як результат, перекрилися 10-річною річницею землетрусу. Коли ми запустили естафету, і факел було запалено, це мене зворушило до сліз. Я була така щаслива “.