Франція змінює кольори державного прапору

16.11.2021 12:33   -

Французький триколор офіційно змінить кольорову гаму. Втім, не надто радикально. Президент Франції Еммануель Макрон ініціював заміну синього кольору на державному прапорі Франції на темно-синій. Про це повідомляє Parisien.

Ця ініціатива залишилася непоміченою і офіційно не була раніше озвучена. Вся справа в тому, що хоча традиційні синій-білий-червоний кольори все ще зображені на офіційних будівлях, але тепер офіційно синій колір замінили темно-синім.

Система ідентифікації тварин у Франції

За поясненнями чиновників, глава держави має прагнення відновити зв’язок державного прапору Франції із символом Французької революції — французьким прапором 1793 року. Він як раз мав не синій, а темно-синій колір у складі триколора.

Рішення було прийняте Президентом Республіки ще в липні 2020 року, але не розголошувалось, що це не спричинило зайві внутрішні дебати.

Видання Еurope1 пояснює, чому Еммануель Макрон прийняв таке рішення. З кількох причин: перш за все, є естетичні причини, адже новий блакитний колір витонченіше; але перш за все, оточення глави держави пояснює бажання президента республіки відновити спадковість з французьким прапором 1793 року.

Цікаво, що світліший відтінок прапора з’явився у 1976 році. Зміна кольору тоді мала на меті зробити державний триколор ближчим до прапора ЄС.

Прапор Франції