Фонд оборони країни передав переселенцям гуманітарну допомогу

15.07.2022 10:48   -

БО «БФ «Фонд оборони країни»» передав гуманітарну допомогу волонтерському пункту, який опікується переселенцями, – продукти харчування, медичні препарати та гігієнічні набори. 

«Ще у травні нам надійшло 20 тонн гуманітарної допомоги від Азербайджану. Досить важка дорога була: вантаж побував у 5 країнах. До нас він йшов близько двох тижнів. Ми його роздавали по запитах від людей, і сьогодні надаємо частину волонтерському пункту, а вони вже розподіляють гуманітарку між переселенцями. Ми дякуємо Борису Філатову, Геннадію Корбану за тісну співпрацю та посольству України в Азербайджані за те, що надали таку необхідну допомогу», – зазначила голова правління БО «БФ «Фонд оборони країни» Наталія Костюченко.

У цьому волонтерському пункті видачі вже допомогли більше ніж 7 500 сім?ям. Пункт працює за двома адресами, на одній з котрих є окремий соціальний пункт для вагітних, багатодітних сімей та матусь з діточками до двох років. Кожну родину у пункті записують на окремий час, коли вони можуть прийти і забрати ту допомогу, яка їм необхідна. 

«Крім цього, у нас є загальний пункт, де обслуговуємо на день приблизно 130 сімей. Там теж працюємо за записом. А сьогодні отримали дуже важливу допомогу для наших переселенців. Уже не вперше співпрацюємо з Фондом оборони країни, вони дуже допомагають нам з гуманітаркою. Наше місто стало другою домівкою для переселенців і ми хочемо допомогти кожному», – зазначила керівниця волонтерського пункту видачі Ольга Лоба. 

Серед тих, хто отримує поміч – Ольга. Вона вже вдруге вимушена бути переселенкою. Спочатку жила у Сєвєродонецьку, потім приїхала до Харкова. Але через повномасштабну війну рф знову шукала прихисток, цього разу – у Дніпрі. 

«Знайшла цей волонтерський пункт і нам дуже люб?язно допомогли з необхідним: надали і одяг, і продукти, і гігієнічні набори. Сьогодні теж отримали допомогу від Фонду оборони країни. Дуже дякуємо Дніпру за те, що нам так допомагають», – зазначила пані Ольга. 

Переселенка із Сєвєродонецька Юлія додала: «Фонд оборони країни мені дуже допоміг, адже я, будучи ще вагітною, отримувала необхідну гуманітарку: продукти для нас, потім і для дитини, гігієнічні набори. Також допомогли з візочком для малюка, матрацом, підгузками. Без цієї допомоги ми б точно не впорались».