Florence + The Machine присвятили українцям кліп, знятий у Києві

21.04.2022 13:15   -

Британський гурт Florence + The Machine представив кліп на трек FREE, до зйомок якого долучились також актор Білл Наї й танцюрист Раян Геффінгтон. Про це гурт повідомив у Twitter.

Кліп був знятий у Києві ще 18 листопада за участі українських фільммейкерів та митців. На відео можна впізнати Київський крематорій та корпус Київського національного університету. Режисеркою відео стала Отем де Вайлд, яка знімала попередні два кліпи гурту на композиції з альбому Dance Fever, і всі в Україні. Зйомками займалася київська студія Radioaktive Film.

На початку відео головні герої, британський актор Білл Наї та співачка Флоренс, сидять на фоні петриківського розпису, який виконала художниця Катерина Коновалова. У фінальній сцені вони вдвох стоять навпроти модерністського крематорію Авраама Мілецького на Байковому кладовищі.

“Від щирого серця ми представляємо вам FREE. Передаємо любов і солідарність нашій хоробрій українській команді та друзям”, — написала Отем де Уайлд у дописі в Instagram.

У фінальних титрах Florence + The Machine та знімальна група висловили підтримку українському народу.

“Присвячено духу, креативності та наполегливості наших хоробрих українських друзів. Кліп було знято в листопаді 2021 року українськими кліпмейкерами та митцями, чию осяяну свободу неможливо загасити”.

Це вже третій кліп Florence + The Machine, знятий в Києві, що вийшов за останні два місяці. Так, 23 лютого вийшло відео на пісню King, а 8 березня – на трек Heaven Is Here.

Раніше солістка гурту Флоренс Велч підтримала Україну у своєму Twitter та розповіла історії про українських танцівниць, які у складі її балету з’явилися в одному із кліпів.

Велч розповіла, що дві танцівниці балету, які взяли участь у зйомці, наразі перебувають у бомбосховищах.

“Прекрасним та хоробрим Марині й Анастасії. Я вас люблю. Хочу вас зараз обійняти. Сил вам”, – написала вона.