Філатова звинуватили у незаконному будівництві в історичній частині міста

12.09.2016 15:48   -
Автор:

Мера Дніпра Бориса Філатова звинуватили в тому, що він незаконну дав дозвіл на будівництво 16-ти поверхової багатоповерхівки з паркінгом в історичній частині міста. Будівництво розпочалося за на місці раніше зруйнованого будинку №7 по вул.(Троїцька)Червона. Жителі сусіднього будинку 1825 р. б. переживають, що їхній дім не витримає сусідства з новобудом.
Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала місцева активістка, мешканка дому №9 по вул. Троїцікій Ірина Малоголовкіна, повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«На даний час підготовчі роботи з будівництва вже розпочались, а саме: прокладено електричний кабель і встановлено трансформаторну будку, місце майбутнього будівництва огороджено парканом та проводяться підготовчі роботи для початку риття котловану.
Я та усі інші жителі будинків №9,11 по вул. Троїцька (Червона) вкрай обурені розпорядженням, винесеним міським головою та тими негативними наслідками, які спричинені виконанням зазначеного розпорядження.
Слід зазначити, що зруйнований будинок по вул. Троїцька (.Червона) №7, на місці якого передбачається звести 16-ти поверхова будівля, розташована в районі історичної забудови міста.
У цьому районі здебільшого розташовані житлові будинки, побудовані в 19-м столітті, початку 20-го століття і є культурною та історичною цінністю міста.
Тому проведення інтенсивних будівельних робіт призведе до руйнування старих будинків по вул.Червона, в яких проживають десятки сімей, які мають право власності на своє житло і які можуть втратити єдине місця проживання.
Також слід підкреслити, що будинок №9, у якому я проживаю (1825 року побудови, без фундаменту), до якого безпосередньо примикає напівзруйнований будинок №7, з’єднаний з цим будинком загальними балками перекриттів і тому демонтаж будинку №7 для розчищення майданчика під будівництво нового будинку в обов’язковому порядку призведе до руйнування будинку №9.
Також слід підкреслити, що в будинку №9 в даний час проживає 15 сімей, які залишаться без житла тоді, коли їхній будинок завалиться від будівельних робіт, які будуть проводитися поруч з ним.
Так, в порушення законодавчих норм, не були проведені громадські слухання з приводу проведення будівництва в районі історичної забудови міста та мешканці прилеглих будинків були позбавлені права висловити свою думку з цього приводу і захистити своє житло від руйнування.
Будівництво проводиться незаконно, бо відсутні будь-які документи для проведення будівельних робіт, оформлені належним чином, відсутній затверджений проект, а також відсутні документи про виділення земельної ділянки під будівництво нового будинку.
Відсутність зазначених вище дозвільних документів будівельники виправдовують тим, що у них є розпорядження міського голови Філатов Б.А. щодо проведення будівництва нового 16-ти поверхового будинку по вул.Червоній.
Для захисту своїх помешкань від руйнування та для захисту від посягання на їх приватну власність, яким є їх єдине житло, мешканці будинків №9, 11 по вул.Червона (Троїцької) у м.Дніпро звернулись до Міської ради м.Дніпро, до прокуратури та до міліції, але жодна із зазначених структур не вчинила ніяких дій для припинення вчинення невідомими особами протиправних дій щодо позбавлення людей єдиного житла.
Я вважаю розпорядження міського голови Філатов Б.А. щодо проведення будівництва нового 16-ти поверхового будинку по вул.Червоній незаконним, бо воно винесено з порушенням норм законодавства», – написала Малоголовкіна.